Like

Továbbtanulás

Pedagógiai programunk lehetővé teszi a más iskolákba és iskolákból való átjárhatóságot

A mai magyar oktatási rendszerben a negyedik-, hatodik, nyolcadik osztályok a kilépési pontok az általános iskolai oktatásból. Pedagógiai Programunk megfelel az érvényben lévő Nemzeti Alaptantervben (NAT) elvárt követelményeknek. Negyedik osztály végére vállaljuk, hogy az országos kerettantervben, illetve NAT-ban lefektetett anyagot a gyerekek számára elérhetővé tesszük (melyet ki-ki a képességei szerint teljesít) így könnyítve meg a továbbtanulást. A nyolcadik évfolyam első félévében különös hangsúlyt fektetünk a jelenleg érvényben lévő felvételi tárgyakkal kapcsolatos készségek fejlesztésére.

Gyerekeink könnyen és jól be tudnak illeszkedni más iskolákban

A visszajelzések szerint a tőlünk elmenő gyerekek nagyon önállóak, öntudatosak, partnerként tudnak a körülöttük lévőkhöz fordulni, empatikusak, nyitottak, és semmiféle gondot nem okoz nekik egy más rendszerű oktatásba való beilleszkedés. Személyiségjegyeiknek megfelelően gyakran vállnak vezetőkké és remek csapatjátékosok, tanulmányaikban pedig ugyanúgy teljesítenek a gyerekek, mint nálunk.

Továbbtanulás

Elmondható, hogy az iskolánkból távozó gyerekek továbbtanuláskor, képességeiknek megfelelően, közel azonos arányban választanak alapítványi (alternatív) és hagyományos oktatási intézményeket.

Továbbtanulási statisztika 2008-2009

image

Továbbtanulási statisztika 2009-2010

image

Továbbtanulási statisztika 2010-2011

image

Továbbtanulási statisztika 2011-2012

image

Továbbtanulási statisztika 2012-2013

image

Továbbtanulási statisztika 2013-2014

image

Továbbtanulási statisztika 2014-2015

image

Továbbtanulási statisztika 2015-2016

image