Munkatársaink
Rogers Iskola
Munkatársaink kiválasztásánál nagy hangsúlyt helyezünk a rogersi szemléletmóddal való összhangra mind személyiségjegyek, mind a tanításhoz, neveléshez való hozzáállás szempontjából. A tanításban a tanulás facilitálására helyezzük a hangsúlyt: facilitáló, azaz serkentő légkört teremtő tanárokat keresünk.

Lipták Erika - igazgató

"Amikor a Rogers Iskolára rátaláltam, úgy éreztem, ez valami igazán más és nagyon jó."

Lipták Erika (Era), 1991-ben kezdett a Rogersben. 2010-ben vette át az igazgatói feladatot. Előtte magyart, drámát, vizuális nevelést tanított és osztályfőnök volt.

Pedagógiai diplomáját gyógypedagógusként szerezte meg a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán. Elvégezte a közoktatási vezető szakvizsga képesítést a Kaposvári Egyetemen. Tanult drámajátékot, pszichodrámát, kooperatív tanítást, differenciálást, elvégezte a Gordon tanfolyamot és járt mentálhigiénés képzésre.

"Nagyon fontos számomra, hogy a gyerekekkel együtt nőjek fel. Minden izgat, ami velük történik, nagy öröm számomra minden nap megélni, hogyan okosodnak, szépülnek és hogy mindig bölcsek. Javíthatatlanul hiszek a kérem, köszönöm és a bocsánat szavak erejében, meg abban, hogy együtt lehet, együtt jó!"

/Buzás%20Krisztina%20- tanító,%20osztályfőnök
Buzás Krisztina - tanító, osztályfőnök
Tanítóként, majd gyógypedagógusként végeztem. Több évet dolgoztam állami iskolában, mielőtt a Rogersbe kerültem. Örülök, hogy van viszonyítási alapom, látom, hogy lendülettel és jókedvvel is lehet tanítani. Nagy a pörgés, sokszor elragad bennünket az „élet”, mégis a nyugalom az, ami számomra a legmeghatározóbb itt. Tanulás forrása lehet bárki és bármi, ezt nap mint nap megtapasztalom. Kisfiam még óvodás, hihetetlen csoda, amit egymásnak adunk és egymástól kapunk.
/Bárdosné%20Györfi%20Klára%20-%20tanító,%20osztályfőnök
Bárdosné Györfi Klára - tanító, osztályfőnök
Szeretek új dolgokkal ismerkedni, enélkül talán nem is lehetnék a Rogersben. Itt minden nap új kihívásokkal állít szembe, s nekem egyre több válaszom, módszerem, technikám van ezek megoldására, átlépésére. Jó érzés ennyire közel engedni magamhoz a gyerekeket, szinte együtt veszünk levegőt, együtt sírunk, együtt nevetünk. Általuk én is több lehetek, s bízom benne, hogy én is tudok olyat adni nekik, melyet a lelkük legmélyén elvisznek majd az ÉLETbe.
/Dr.%20Gádor%20Anna%20- az%20iskola%20alapítója,%20pszichológus
Dr. Gádor Anna - az iskola alapítója, pszichológus
Tanítóképzős élményeim hatására kezdtünk bele kollégáimmal a Rogers Iskola szervezésébe. Egy év előkészítő munka után 1990-ben indítottuk el első osztályunkat. Azóta itt dolgozom. A vezetést nagy örömmel adtam át a fiataloknak, most tanácsadóként és pszichológusként segítem a pedagógusok munkáját, beszélgetek a szülőkkel és a gyerekekkel.
/Bacsik%20Ágnes%20-%20tanító,%20osztályfőnök
Bacsik Ágnes - tanító, osztályfőnök
Alsós tanító és osztáyfőnök vagyok és alkalmanként matematikát is tanítok felsőbb osztályokban. Szeretem, hogy a Rogers Iskolában közvetlen a kapcsolat a gyerekekkel és a szülőkkel. Másként nem is tudnám csinálni. Van egy kamasz fiam és egy lányom, a férjem is pedagógus. Szabadidőmben szeretek kirándulni, táncolni, olvasni, süteményt sütni, egy tea mellett barátokkal beszélgetni.
/Németh%20Kálmán%20- történelemtanár,%20osztályfőnök
Németh Kálmán - történelemtanár, osztályfőnök
2007 óta tanítok a Rogers Iskolában történelmet (és sok minden mást). Időnként nagyon zavar, hogy az univerzumnak csak egy icipici részét láthatom és érthetem meg. Ezt a fájdalmat erősen mérsékli, hogy a világ két legszebb és legokosabb kislányának apukája vagyok. Szeretek utazni és sportolni. Kedvenc színem a piros és a zöld, kedvenc könyvem most "A gyűrűk ura" és a "Vitéz Belizár", kedvenc iskolám a Rogers Iskola.
/Korbai%20Katalin%20- tanító,%20osztályfőnök
Korbai Katalin - tanító, osztályfőnök
A drámatanítás nálam mindennek az alapja, azt szeretem a legjobban. Az iskola megalapításának harmadik évében vettek fel a Rogers Iskolába. Nagyszerű évek voltak. 12 év után váltottam, szociális kompetencia fejlesztésével foglalkoztam egy módszertani kutatóközpontban, és módszertani képzéseket tartottam iskolákban. Ezután a Lauder Iskolában tanítottam 7 évig. 2015-ben visszahívtak a Rogersbe. Most újra itt vagyok, és már itt is maradok.
/Manzel%20György%20- tanító,%20osztályfőnök
Manzel György - tanító, osztályfőnök
2013-ban érkeztem a Rogers Iskolába. Éppen tanítót keresett az iskola. Én meg éppen állást kerestem mint tanító. Lehet, hogy nem is én találtam meg az iskolát. Lehet, hogy a Rogers talált meg engem, még inkább lehet, hogy megtaláltuk egymást. Az biztos, hogy itt egy suli, ahová jó járni, és úgy gondoltam, én szeretnék ide járni. Szabadidőmben olvasok, természetesen, zenét hallgatok, de szeretek a konyhában is sürögni. Szeretek bringázni, és gyalogolni is.
/Silhavy%20Zita%20- angoltanár,%20osztályfőnök
Silhavy Zita - angoltanár, osztályfőnök
2018 óta járok a Rogersbe tanítani, tanulni, beszélgetni és számtalan kérdésre valami jó választ találni. Angoltanárként és osztályfőnökként vagyok tagja a közösségnek, emellett a diákönkormányzat egyengetésével és kreatív írás szakkörrel is foglalkozom. A Rogers számomra egy olyan világ, ahol a feltétel nélküli pozitív odafordulás egyértelmű mind a szakmai közegben, mind a gyermekekkel való együttlétben. A legkedvesebb hobbim ezt a szemléletet a családom és a barátaim számára is egyértelművé tenni.
/Csatlós%20Márton%20- informatikus,%20könyvtáros
Csatlós Márton - informatikus, könyvtáros
Informatikus könyvtárosként végeztem, e mellett mindig érdekelt a gyerekekkel való közös munka. Foglalkozom grafikus designnal, zenével és közösségszervezéssel. Támogatom a játékot és bármilyen kreatív alkotásra lehetőséget adó 'teret', érdeklődöm a személyközpontú oktatás iránt - amit a Rogersban meg is találtam. Sokat lehet itt tanulni, más értelmet nyer iskolába járni.
/Diószegi%20Edina%20- matematika-informatika%20szakos%20tanár,%20osztályfőnök
Diószegi Edina - matematika-informatika szakos tanár, osztályfőnök
2018 őszén friss diplomásként kezdtem el tanítani a Rogers Iskolában, mellyel nagy változás következett be az életemben. Egyszerre lettem matematika-informatika tanár és osztályfőnök, ami nagy felelősség és kihívás számomra. Ugyanakkor állandó maradt a tanulás. Nap mint nap tanulok valami újat magamról, az életről, a világról a diákok és tanár társaim által.
/Komaság%20Margit%20- tanító,%20osztályfőnök
Komaság Margit - tanító, osztályfőnök
Tanító vagyok és pszichopedagógus. Kapcsolatom a Rogers Iskolával szinte a kezdetektől van, pedagógiai szemléletét mindig magaménak éreztem. Ebből a szemléletből, amennyit lehetséges volt, eddig az állami iskolákban igyekeztem érvényesíteni. Szeretek olvasni, kirándulni, kézműves apróságokat készíteni. Igyekszem megőrizni a kapcsolatomat a társadalom kevésbé szerencsés helyzetű rétegeivel, lehetőségeimhez képest támogatást nyújtani a gyerekeknek.
/Szabó%20László%20- magyar-történelem%20szakos%20tanár,%20igazgatóhelyettes
Szabó László - magyar-történelem szakos tanár, igazgatóhelyettes
Sok mindent tanultam, láttam, gyakorolhattam a pedagógia világában. Ez az iskola azonban új dimenziókat nyitott. A különleges kapcsolatrendszer a diák-tanár-szülő háromszögben, a módszertani szivárvány, a közös építkezések gyakorlata, a tanulási terepek végtelensége mind-mind csodálatra méltó és inspiráló. Csak azt bánom, hogy nem előbb kerültem ebbe a lélekmelegítő, fiatalon tartó családba.
/Bakonyi%20Márta%20- angoltanár
Bakonyi Márta - angoltanár
A Rogers Iskola előtt angolt tanítottam különböző iskolákban, majd otthon voltam egy ideig a gyerekeimmel. Örülök, hogy itt a Rogersben mind a gyerekek, mind a tanárok számára emberi, közvetlen, békés közegben taníthatok. Fontos számomra az együttműködés és itt erre nyitott emberekre találok.
/Sárközy%20Tímea%20- angoltanár, osztályfőnök
Sárközy Tímea - angoltanár, osztályfőnök
A Rogers előtt angolt tanítottam egy sportiskolában, eközben ismerkedtem meg közelebbről az élménypedagógiával. Ami leginkább megfogott az a tapasztalati tanulás, az egyszerű outdoor módszerekben rejlő lehetőségek. Manapság a személyközpontú pedagógia foglalkoztat: az önmagunkat adás erősítése, a tévedések tanulási folyamatként való kezelése.
/Kontár%20Balázs%20- művészettanár,%20osztályfőnök
Kontár Balázs - művészettanár, osztályfőnök
2003-óta tanítok és tanulok a Rogers Iskolában. Sokat festek, rajzolok, és tapasztalataimat szeretem megosztani a gyerekekkel. Jelenleg a nyolcadik osztály egyik osztályfőnöke vagyok, ami egy nagyon szép kihívás számomra. Amit a sulin kívül teszek-veszek: rengeteget bringázok, sütök-főzök, jókat eszem, festményeket, grafikákat állítok elő, tárgyakat alkotok a ruhakiegészítőktől kezdve a gyermekjátékig.
/Tallér%20Júlia%20- tanító,%20osztályfőnök
Tallér Júlia - tanító, osztályfőnök
Tanító, tanár, anya, feleség, gyerek, barát. Párhuzamosan, időnként egymást felülírva. A szerepek együtt működnek csak igazán. Ettől vagyok az, aki vagyok.
/Kordé-Jacsó%20Rita%20- tanító, osztályfőnök
Kordé-Jacsó Rita - tanító, osztályfőnök
A Rogers Iskolába 2004 őszén pályakezdőként kerültem. Bizalmat szavaztak nekem, és én azóta is érzem ezt. Ám nem csak bizalom, hanem együttműködés, tisztelet, fejlődés, jókedv, nyugalom, kreativitás is jellemzi ezt a közösséget, ami a szülők-diákok-tanárok egysége. Jó ennek a közösségnek szülőként és tanárként is a része lenni!
/Stodulka%20Gábor%20- biológiatanár
Stodulka Gábor - biológiatanár
Biológia-földrajz szakos tanárként 1995 és 2004 között már tanítottam a Rogersben és osztályfőnök is voltam. Most újra itt vagyok és biológiát tanítok.
/Schwarcz%20Györgyné%20Ica%20- testneveléstanár,%20osztályfőnök
Schwarcz Györgyné Ica - testneveléstanár, osztályfőnök
Alapozó Terápiát, meg mindenféle sportot tanítok, no meg kézműves foglalkozásokat. Imádok a gyerekekkel lenni, nap, mint nap a mosolygó szemekbe nézni, az útjukat egyengetni, újat tanulni tőlük. Itt mindennap önmagam lehetek, megvalósíthatom a gondolataim. Bogaraim, mániáim: szeretek kerékpározni, úszni, nagyokat sétálni, kávé-tea mellett beszélgetni, sütni-főzni, ékszereket készíteni, jazz-t hallgatni.
/Szentes%20Emese%20-%20matematika%20tanár
Szentes Emese - matematika tanár
Jó gyerekekkel dolgozni, mert személyiségük formálása közben én is csiszolódom. Gyereket nevelni úgy szeretek, hogy vele született kiváncsiságát ébren tartsam. A matek segít pontosságra, kitartásra, határozottságra nevelni. Ugyanakkor gondolkodásra késztet, és ha elindul a folyamat, a matek óra végén nem zárul le. Így gondolkodó gyerekből gondolkodó felnőtt válik. Nem könnyű ilyen pedagógussá válni. A Rogers iskolában a feltételek adottak, hogy azzá válhassunk, akik lenni szeretnénk.
/Szegedi%20Gábor%20-%20angoltanár
Szegedi Gábor - angoltanár
A Rogersbe a demokratikus nevelés lehetőségeit keresve jutottam el. Gimisekkel már több éve próbálgatom a demokratikus módszereket, és nagy örömmel tölt el, hogy 6-12 évesekkel is folytathatom ezt az utat. Itt úgy érzem, hogy mindennap valami újat és értékeset tanulok a gyerekektől és a kollégáktól. A tág értelemben vett tanulást igen komolyan veszik a Rogersben, vagyis kifejezetten hangsúlyos az, ami a tanórákon kívül történik. Én is azt gondolom, hogy a félnapos évindító kirándulás, a szüreti lakoma előkészítés vagy a decemberi hóemberépítés olyan együtt töltött időt jelentenek, amelyek kiváló lehetőséget teremtenek a tanulásra.
/Tóth%20Attila%20- természettudomány%20tanár,%20osztályfőnök
Tóth Attila - természettudomány tanár, osztályfőnök
Biológia-Környezettan szakot végeztem a Debreceni Egyetemen. Egy könyvbemutatón tartott fizika óra során talált meg egy rogerses szülő. Az ő segítségével léptem kapcsolatba az iskolával. Két évig óraadó voltam, de a gyerekek szeretete és a kollégák embersége, a nyugodt légkör, a kreativitás szabadsága itt tartott.
/Verba%20Debóra%20- tanító, osztályfőnök
Verba Debóra - tanító, osztályfőnök
Kerestem és megtaláltak. Én esélyt adtam a lehetőségnek, ők bizalmat szavaztak nekem és most itt vagyok. Kiváltságnak tartom, hogy taníthatok és még inkább kiváltságnak, hogy tehetem mindezt egy olyan iskolában, mint a Rogers. Még nem régóta vagyok rogerses, de olyan, mintha mindig is köztük lettem volna. Szeretem, hogy a Rogers Iskola egy nagy család. Szabadidőmben szeretek olvasni, filmet nézni, utazni, túrázni, fotózni, kreatívkodni.
/Szarka%20Ákos%20-%20tanító,%20osztályfőnök
Szarka Ákos - tanító, osztályfőnök
Ki vagy te? Ki vagyok én? Mi ez az egész, ami körülvesz minket Az élet alapvető kérdéseit nemcsak felnőttként, de gyermekként is feltesszük magunknak, másoknak. Olykor le kell ásnunk egészen a gyökerekig. Leginkább találunk rájuk egy választ, ami egy darabig stabil támaszt nyújt. Majd egy idő után ismét kérdezünk, és új válaszokat kapunk, amik új utakat nyitnak. Ez így van jól. Számomra az élet változás, elfogadás és szeretet.
/Stefanov%20Katalin%20- gyógypedagógus-logopédus
Stefanov Katalin - gyógypedagógus-logopédus
Nagyon érdekel a tanulási zavar jelenségköre, a diszlexia, a diszgráfia, diszkalkulia diagnosztikája és terápiája. Ezen belül és kívül a tehetség, kreativitás kifejezetten izgalmas, érdekes kérdés (számomra), ezzel mostanság sokat, intenzíven foglalkozom. A Rogers Iskola olyan feladat ellátására kért fel, amely éppen arról szól, ami engem nagyon érdekel. Itt is ragadtam, azóta itt vagyok.
/Korányi%20Dóra%20- Óvoda-%20és%20iskolapszichológus
Korányi Dóra - Óvoda- és iskolapszichológus
Első élményem a Rogers iskolából 1993-ból van, amikor, mint diák elkezdtem idejárni. Hat éven át voltam az iskola tanulója, mely sok szempontból mai napig meghatározza az életemet; a szabadság, az önmegvalósítás, de egyben a másokra való odafigyelés fontossága mind olyan értékek, amiket itt tanulhattam. 2017 januárjában az ELTE-n végeztem pszichológusként, klinikai és egészségpszichológia szakirányon. Gyakorlatot szereztem tréningeken, pszichiátriai és rehabilitációs intézményekben, illetve pszichodrámában. A pszichológia mellett a zene és az éneklés a fő szakterületem. Nagy öröm, hogy újra a Rogers Iskolában lehetek, és munkámmal hozzátehetek a diákok, szülők és a tanárok jóllétéhez.
/Wohner%20Györgyi%20- iskolatitkár
Wohner Györgyi - iskolatitkár
Iskolatitkárként 2019. október óta dolgozom a Rogersben, mely számomra azt jelenti, hogy egy egyszemélyes ügyfélszolgálatot működtetek. „Ügyfeleim” a gyerekek, pedagógusok, a szülők és a külső partnerek, érdeklődők. Szívesen segítek, támogatok, gondoskodok, óvok és bátorítok, meghallgatok és megnyugtatok. Van két felnőtt lányom és egy három éves kicsike, így elég edzett vagyok problémák és váratlan helyzetek, feladatok kezelésében. Örülök, hogy ide sodort az élet és így részese lehetek „Rogerses” létnek.
/Szenttamási%20Bernadett%20- gyermekével%20otthon
Szenttamási Bernadett - gyermekével otthon
Pályakezdő tanítóként olyan állást szerettem volna, ahol a gyerekek és a tanítók őszinték lehetnek egymással, ahol segítik a munkámat, ahol örülnek az új ötleteknek, ahol szeretnek táncolni, ahol a színház és a drámajáték a mindennapok része, ahol igazi kincsekre találok. A Rogers Iskolában megtaláltam ezt a helyet, azóta is itt vagyok.