Ünnepeink
Rogers Iskola

Minden osztály maga-készítette ajándékkal is kedveskedett az iskolába lépő kicsiknek. 

A huszonkettedik tanévünket nyitottuk meg idén. Az iskola udvarán alig fértünk már el: a padok a kicsi elsősöknek voltak odakészítve, mögöttük székek a szüleiknek; nagy szőnyegek az óvodásoknak; előttük a rögtönzött kis színpad díszlettel, virágokkal. Az ünnepség a hagyományaink szerint zajlott. Az osztályok kis csoportokban várták a bevonuló elsősöket, akik izgatottan bújtak át a kapukat tartó kezek alatt. A padhoz érve leültek, és várták a nagyok meglepetés-előadását. 

Minden osztály maga-készítette ajándékkal is kedveskedett az iskolába lépő kicsiknek. Ezután az új óvodásokat az óvódapedagógusok köszöntötték. Nemcsak az óvónénik: idéntől egy óvóbácsink is van! 

Zárásként Gádor Panni, az iskolánk alapítója, és Lipták Era, megbízott igazgatónk közösen meggyújtották a tudás lángját a Rogers Gyertyán. Az osztályfőnökök és csoprotvezetők innen vitték a lángot a gyerekeiknek. Az elsősök életükben először sorakoztak fel a teljes iskolai csapatba, ahol a másodikosok először nyújtották át nekik a lángot. És felhangzott a dalunk: "Úgy néztem magamra mindig, ahogy csodára nézni illik. Csodára, az ember fiára. Kezeire, nyírott hajára." 

1
2
3
4
5
6
7
8
9

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább