Ünnepeink
Rogers Iskola

Idén október 22-én tartottuk a szüreti mulatságot. 

A délelőtti program az osztályok kultúrköri bemutatóival kezdődött a tornateremben. Izgalmasak és érdekesek voltak az előadások. A szüreti szakkörök igen sokrétűek voltak, mindenki találhatott magának kedvére valót. 

A szőlőpréselés, a demizson készítés és a parafa-figura készítés jól megfért a levélképek alkotása és a lekvárkóstolás mellett. Első alkalommal rendeztük meg a házi készítésű lekvárok versenyét. Mindenki kedvére ízlelgethette a finomabbnál finomabb lekvárokat, a végén szavazás útján lett meg a nyertes finomság. A lelkes zsűri végül az "Indián nyár" nevű lekvárt találta a legfinomabbnak. 

A szakkörök ideje alatt megterítették a szüreti lakomához az asztalokat az udvaron és a szakköri bemutatók után mindenki ehetett-ihatott. E kellemes délutánt követően kezdődött az őszi szünet, ami alatt kipihenhettük magunkat. 

1
2
3

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább