Ünnepeink
Rogers Iskola

Ez az ünnepünk idén a farsangi műhelyekkel, készülődéssel indult. 

A hét során egy nagy csapat saját készítésű sok-sok boszorkánylépcsővel és maszkkal díszítette fel az iskolát és a tornatermet. Egy másik, majdnem csak fiúkból álló csapat fánkot dagasztott és sütött. Már hagyomány, hogy a nyolcadikos diákok kínálnak foglalkozásokat a kisebbeknek, így ők vezették az erőpróbát és a tréfás feladatokat. Még arcfestést is vállaltak, ráfestették a kisebbek arcára a kiválasztott mintát. A Zöld osztályban lehetett dixitezni, a játékbarlangban sok táblás és kártyajáték közül választhattunk. Farsangi jelmezt is lehetett tervezni, többen kistestvéreknek és szülőknek készítettek álarcot. 

Az utóbbi borús napokon már nagyon vártuk a tavaszt, így nagy örömmel égettük el az elsősök és az ovisok kiszebábujával együtt a tél hidegét, szürkéjét is. 

Az előadásokat az ovisok kezdték télűző mondókákkal, majd a másodikosok a purim ünnepéhez kapcsolódó Eszter történetét játszották el. A harmadikosok Arany János Rege a csodaszarvasról című mondáját mutatták be, amit ritmussal kísértek a maguk készített sámándobon. A Zöld osztállyal belehallgathattunk egy ókori agora eseményeibe, a Kékek pedig megismertették velünk a görög istenek születését. Az ötödik osztály igazán vidám jeleneteket mutatott be Timo Parvela: Ella kalandjai című könyvből. 

A nagy mulatság három órakor a nyolcadik osztály Olimpiai szinkronúszó csapat bemutatójával indult. Utána Fazekas Noémi és Toma Patrik akrobatikus rock and roll fergeteges előadását láttuk, majd Gábos Marci és Gulyás Márkó koncertjére tapsoltunk. Bárdos Sára pattogó ritmusú sztepptánca zárta a bemutatókat.  

Ekkor következett a tantestület várva várt "Kék és Sárga" tanári rémdrámája. Reméljük, sokaknak tetszett. Ezek után mindenki a színpadra léphetett, mert a jelmezbemutató következett, aminek csak az éhségünk vetett véget, szerencsére a belépő fánkokból fantasztikus lakoma asztalt varázsoltak a szervezők. Mindenkinek köszönjük a vidám részvételt! 

1
2
3
4
5
6
7
8

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább