Ünnepeink
Rogers Iskola

Megnyitottuk a Rogers Iskola 28. tanévét! 

A tanévnyitó ünnepségünkön nagy örömmel köszöntöttük a kisebb és nagyobb újakat. Az óvodások a mesés Szivárványkapun keresztül érkeztek meg, míg az elsősöknek a nagyobbak készítettek girbegurba tekervényes utat. A felsőbb osztályosok köszöntő ajándékokat adtak át a kis elsősöknek: szerencsét hozó köveket, kókuszgolyót, színes zsebdögöket, lufi bábukat és még sok más együtt is játszható játékot. A köszöntés után bemutattuk az intézmény új munkatársait. 

Idén az a megtiszteltetés ért minket, hogy iskolánk megkapta az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének "AME Minősített Intézménye" címét. Ezt a minősítést az AME tagintézményei alkalmazzák önértékelésen alapuló minőségbiztosításuk fenntartására. A Rogers Iskola falára is felkerült a réztábla.  

Végül a Rogers hagyományoknak megfelelő gyertyagyújtás következett. Az évnyitó egyik legfontosabb és számunkra legszebb pillanata, amikor a nagy óvodai, iskolai gyertyáról a pedagógusok meggyújtják a gyerekek kis gyertyáit. Így adjuk át a tudás lángját a kicsiknek, akik nagy figyelemmel vigyáztak rá, míg közösen elénekeltük kedvenc dalunk:  

Úgy néztem magamra mindig,
Ahogy csodára nézni illik,
Csodára az ember fiára,
Kezeire, nyírott hajára. 

Ezzel vágtunk bele a következő nagy kalandba a 2017-18-as tanévbe.  

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább