Ünnepeink
Rogers Iskola

Idén is nagyon jó hangulatban ünnepeltük a farsangot.

Délelőtt az udvaron kezdtünk. A kiszebábot égettük el. Mindannyian körbeálltuk és a „Jöjjön a tavasz, vesszen a tél” rigmust kiabáltuk. Hatalmas lánggal égett a kiszebáb, mi eközben farsangi dalt énekeltünk. Reméljük, hamar jön már a tavasz és véget ér a betegségek időszaka.

A délelőtt farsangi műhelyekkel, szakkörökkel folytatódott. Lehetett fánkot készíteni, Harry Potter társasozni, videót vágni az info teremben és a gyerekek által szervezett tréfás vetélkedőkön részt venni és farsangi jelmezt tervezni. A kultúrköri bemutató keretében a negyedikesek görög, a másodikosok zsidó tánc előadását tapsolhattuk meg. A Kék és a Zöld osztály egy-egy színielőadással készült. A Kékek egy bűnügyi történetet írtak és adtak elő, a Zöldek pedig a Star Wars filmsorozatot dolgozták színpadra. Nagyon jól szórakoztunk.

A szülőket délután 3-ra vártuk a közös farsangi mulatságra. Idén is láthattuk Fazekas Noémi és partnere akrobatikus rock and roll fergeteges előadását. Az ovisok is készültek műsorral, amit vidám színes jelmezekbe öltözve adtak elő. A tanárok pedig egy cirkuszi előadással készültek, amin sokat nevettünk. Ezek után mindenki a színpadra léphetett, mert a jelmezbemutató következett, aminek csak az éhségünk vetett véget, szerencsére a belépő fánkokból fantasztikus lakoma asztalt varázsoltak a szervezők. Mindenkinek köszönjük a vidám részvételt!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább