Ünnepeink
Rogers Iskola

Megnyitottuk a Rogers Iskola 35. tanévét!

A szeptemberi napsütésben megtartottuk évnyitónkat az iskola udvarán. Az ünnepség a hagyományaink szerint zajlott: a kis ovisok és elsősök átbújtak a nagyobb gyerekek és tanárok karjaiból épített kapukon, majd helyet foglaltak az első sorban. A közös tábordal után Lipták Era, a Rogers Iskola és Óvoda igazgatónője örömmel köszöntötte az újakat és szüleiket, valamint bemutatta az új kollégákat. Az új ovisokat és az elsős Dallam osztályt nagy tapssal üdvözöltük.

A Rogersben hagyomány, hogy az évnyitón az elsősöket ünnepeljük, és idén is a nagyobb diákok ajándékai kísérték ezt. A harmadikosok humorosan felsorolták, miért is jó ide járni: a tanárok mindig segítőkészek, rengeteg a játékos óra, szabad inni, ha valaki megszomjazik, kényelmesek a székek, és még az asztalra is fel lehet mászni! A bolhapiac, a karácsonyi vásár és az alkotós feladatok is nagy kedvencek. A Kagylók után a Pitypang és a Csepp osztályok énekeltek, majd átadták ajándékaikat. A Kavics osztály egy dalt írt az elsősöknek, amit ők fejezhetnek be, és egy dobozba rejtett meglepetéssel lepték meg a Dallam osztályt. A Csillag osztály esőbotokkal egy óriási zivatart varázsolt a színpadra – de szerencsére Rita és Balázs esernyővel készült, így nem áztak meg. A Gömb osztály violinkulcs alakú medálokat készített, a Menták pedig egy hangjegyet varrtak meg plüssből. Gesztenyék egy zenés-táncos előadással szórakoztattak mindenkit. A nyolcadikos Levél osztály, mivel ők vannak itt a legrégebb óta, úgy döntött, hogy megosztják szép emlékeiket a kicsikkel, és egy naplót ajándékoztak nekik, hogy ők is feljegyezhessék az élményeiket.

Az ünnepséget a gyertyagyújtás zárta, ami a tudás lángjának továbbadását jelképezi, 35 éves hagyományunkat követve. Az elsősök a komoly másodikosoktól kapták meg a lángot, és együtt énekeltük: "Úgy néztem magamra mindig, ahogy csodára nézni illik. Csodára, az ember fiára."

Ezzel vágtunk bele a következő nagy kalandba a 2024-25-ös tanévbe.

1
1
1
2
2
3
3
3
4
4
4
5
5
6
6
6
7
7
8
8

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább