Ünnepeink
Rogers Iskola

Az adventi várakozás után elérkezett a karácsony ünnepe.

A Csepp és a PityPang osztályosok betlehemes játékkal járták végig az osztályokat és az óvodát. Ezután az udvaron saját készítésű díszekkel öltöztettük fel a közös fánkat. Az óvodások kezdték, utánuk az osztályok egyenként mentek a fenyőfához, hogy feltegyék a díszeiket, az első osztálytól a legkülönlegesebb, felejthetetlen nyolcadik MézesGyömbérekig. Az ünneplés a színpadon folytatódott. Az óvodások énekeltek és egy körjátékot táncoltak. A Kagyló osztályosok a zsidó kultúrkörhöz kötődő előadást készítettek, ami a hanukia, vagy hanukai menóra nyolc plusz egy ágú gyertyatartóról, és a hozzá kapcsolódó történetről szólt. A harmadikos Kavics osztályosok is a kultúrkörhöz kapcsolódóan adták elő a saját maguk által készített sámándobokkal kísért dalt. A Csillag osztályosok a tűzről írtak rövid verseket és azt szavalták el nekünk. A Menta osztály saját darabot írt Karácsonyi csillag címen, amiben egy ellopott csillag keresésére indultak. Happy enddel végződött a darab, meglett a csillag és a Menták mindenkinek nagyon boldog és jókedvű karácsonyt kívántak. A Gesztenye osztályból Matyi és Zente rövid humoros jelenetekkel szórakoztatta a közönséget. A szülőket délutánra hívtuk ünnepi gyertyagyújtásra és közös éneklésre. 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább