Ünnepeink
Rogers Iskola

Vidám farsangi forgatag kicsikkel és nagyokkal!

Jelmezbemutatóval kezdtük a napot, a tornateremben gyűlt össze a díszes társaság. Kicsik és nagyok is jelmezbe öltöztek, megtelt a terem mesealakokkal, különféle állatokkal, voltak NASA űrhajósok, pop sztárok, híres sportolók, tündérek, hercegnők, gonosz, kedves és vicces lények. Ezután a felsősök beszámoltak arról, hogy mivel foglalkoztak az év elején. A nyolcadikosok beszéltek az írásbeli felvételiről, és megtudtuk, hogy teljes gőzzel készülnek a szóbelikre. A Mézes-Gyömbérben párkapcsolati témahét volt, erről számoltak be röviden. A Levél osztályból mindenki megszólalt, és tantárgyanként kiemeltek egy-egy érdekességet, amit az elmúlt hetekben tanultak. Őket a mestermunkára való készülés köti le nagyon. A Gesztenyék szeretnek felsőbe járni, a János Vitéz végére értek és nagyon élvezik azt, hogy hetente járnak együtt korcsolyázni.

Ezután az alsósok kultúrköri bemutatóit nézhettük meg. A Menták a görög kultúrkör kapcsán tartottak előadást a görög építészetről, divatról és a görögök hajóépítési szokásairól. A Csillag osztály kis előadással készült: "Miről beszéltek az állatok a Noé bárkájára való fellépés előtt?" Az utolsó előadás a Kavics osztály tánca volt, hórázással nagyon jó hangulatot teremtettek. A farsangi program az udvaron folytatódott, ahol elégettük a kiszebábot. Hatalmas lánggal égett a kiszebáb, mindannyian körbeálltuk és a „Jöjjön a tavasz, vesszen a tél” rigmust kiabáltuk.

Délután megérkeztek a szülők és együtt folytatódott a mulatság. Mindenkinek köszönjük a vidám részvételt!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
15
15
16
17
18
19
20
21
22
22
23
24
25
26
27
28
29
30

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább