Ünnepeink
Rogers Iskola

Megnyitottuk a Rogers Iskola 33. tanévét!

A tanév egyik legjobb eseménye az évnyitó: vidám, színes, meghitt. Szerencsére kellemes, napos szeptemberi idő volt, így szabad téren, az iskola udvarán tartottuk az évnyitót. Az ünnepség a hagyományaink szerint kezdődött. Az ovisok és a kis elsősök átbújtak a nagy gyerekek és tanárok karjaiból épült kapukon és helyet foglaltak az első sorban. Közösen elénekeltük a tábor dalt és a Csúzli dalt. Lipták Era, a Rogers Iskola és Óvoda igazgatónője nagy örömmel köszöntötte az újakat és a szüleiket.

Rogerses hagyomány, hogy az évnyitó az elsősök köszöntéséről szól, a felsőbb osztályosok megajándékozzák a legkisebbeket. Idén sem volt máshogy, minden osztály maga-készítette ajándékkal kedveskedett az iskolába lépő Kagyló osztálynak. A másodikos Csillag osztály memory-t ajándékozott a kis kagylóknak. A Kavics osztályosok kavicsokból készítettek különböző társasjátékokat: amőbát, dominot, memory-t, emberkéset... A Gömbök stílusosan színpompás festett kagylókkal lepték meg őket. A Menták szélforgókat hoztak, a Gesztenyék pedig egy előadással készültek: veszély fenyegeti a tenger kagylóit, a gyerekeknek ki kell találni valami megoldást. A Kagylókon a sor, hogy előálljanak egy ügyes tervvel, nekik kell majd folytatni a történetet. A Levél osztály hosszan sorolta, hogy miért jó Rogers iskolásnak lenni: sok jó kirándulás van, Júlia jól tanítja a matekot és a magyart, sok jó projektben vehetnek majd részt, farsangkor kiszebáb égetés lesz, játékosak az órák, szünetekben lehet viccelődni és sokat nevetni... A hetedikes Mézesgyömbér osztály süteményt sütött az elsősöknek, amiben kis kagylógyöngyöket rejtettek el. A nyolcadikosok sokféle ajándékkal készültek: hoztak szép kagylórajzokat, virágot és egy focilabdát.

Az évnyitó egyik legfontosabb és számunkra legszebb pillanata következett: a gyertyagyújtás és a tudás lángjának az átadása. Mindenki kapott egy kis lángot a nagy iskolai gyertyáról, majd a hagyomány szerint idén is a másodikosok adták át a tudás lángját az elsősöknek, akik ezzel beálltak az iskolások sorába. Így összeállt a 2022/23-as csapat.
Végül felhangzott a minden Rogerses által olyan jól ismert dal:
Úgy néztem magamra mindig,
ahogy csodára nézni illik.
Csodára, az ember fiára.
Kezeire, nyírott hajára.

Ezután Era mindenkinek egy szép tanévet kívánt. Ezzel vágtunk bele a következő nagy kalandba a Rogers Iskola 33. tanévébe.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
20
21
19
22
24

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább