Ünnepeink
Rogers Iskola

Megnyitottuk a Rogers Iskola 32. tanévét!

Szabad téren, az iskola udvarán tartottuk az évnyitót. Az ünnepség a hagyományaink szerint zajlott. Az osztályok kis csoportokban várták a bevonuló elsősöket, akik izgatottan bújtak át a kapukat tartó kezek alatt. A padhoz érve leültek, és várták a nagyok meglepetés-előadását. Az iskola udvarán alig fértünk már el: a padok a kicsi elsősöknek voltak odakészítve, mögöttük székek a szüleiknek; az óvodásoknak; előttük a kis színpad díszlettel, virágokkal.

Az évnyitó ünnepségen teltház volt az udvaron köszönhetően a rengeteg új családnak és a sok régi Rogerses diáknak, akik máig visszajárnak hozzánk. Sok új család jelentkezett hozzánk, idén két elsős osztályt tudtunk indítani. Lipták Era, a Rogers Iskola igazgatónője nagy örömmel köszöntötte az újakat, a szüleiket. Minden osztály maga-készítette ajándékkal kedveskedett az iskolába lépő Kavics és Csillag osztálynak.

Az ünnepet a gyertyák meggyújtásával fejeztük be: mindenki kapott egy kis lángot a nagy iskolai gyertyáról, majd a hagyomány szerint idén is a másodikosok adták át a Tudás Lángját az elsősöknek, akik ezzel beálltak az iskolások sorába. Így összeállt a 2021/22-es csapat.
Végül felhangzott a minden Rogerses által olyan jól ismert dal:
Úgy néztem magamra mindig,
ahogy csodára nézni illik.
Csodára, az ember fiára.
Kezeire, nyírott hajára.

Az elmúlt nagyon nehéz év után abban reménykedünk, hogy ez tanév kevesebb teherrel érkezik hozzánk. Mindenesetre igyekszünk minden helyzetre felkészülni. Idén is nagyobb figyelmet kell fordítani saját és mások egészségének fokozott védelmére, a gyermekek, családok és a kollégák támogatására, és el kell fogadnunk egymás fizikai és lelki érzékenységét a helyzettel kapcsolatban. A tavalyi évben ezt nagy türelemmel és fegyelmezettséggel tettük, ezért kiemelkedően hatékony volt az együttműködésünk. Reméljük, hogy a nyári pihenés után mindenkinek újra lesz elég kitartása ezt folytatni!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább