Ünnepeink
Rogers Iskola

Megnyitottuk a Rogers Iskola 30. tanévét!

Ez az év lesz iskolánk 30. és óvodánk 15. tanéve. Nagy utat tettünk meg ez alatt a 30 év alatt. Sok tapasztalat van mögöttünk arról, hogy itt Magyarországon, ebben a társadalmi közegben hogyan tudjuk a gyerekeknek legjobban megtanítani azt, ami mindig, mindenhol a legfontosabb tudásuk lesz: az együttműködést, az önértékelést, a kritikus gondolkodást, a problémamegoldást és a pozitív hozzáállást a világhoz. Egy programsorozattal készülünk a születésnapok megünneplésére, aminek első eseménye a tanévnyitó ünnepünk volt.

Hagyományaink szerint azzal kezdődött, hogy az ovisok és a kis elsősök átbújtak a nagy gyerekek és tanárok karjaiból épült kapukon, és helyet foglaltak az első sorban. Lipták Era, a Rogers Iskola igazgatónője nagy örömmel köszöntötte a kisebb és nagyobb újakat, a szüleiket, és a régi Rogerseseket, akik nagy örömünkre sokan eljöttek az évfordulót velünk ünnepelni. Era ünnepi beszédében megemlékezett a rogerses zászlóról is, amit 30 éve a legelső osztályba járó gyerekek találtak ki és alkottak meg.

Rogerses hagyomány, hogy az évnyitó az elsősök köszöntéséről szól, a felsőbb osztályosok megajándékozzák a legkisebbeket. Idén először az elsősök is megajándékozták az óvodásokat, szép színes aszfaltkrétákkal. Az óvodásoktól pedig egy menta színű dobozt kaptak, amit ők az ujjlenyomataikkal díszítettek. A dobozban egy üres, fehér puzzle volt, amire majd a gyerekek rajzolnak egy menta levelet. A Gesztenyéktől karkötőket és karkötő készítéshez alapanyagot kaptak. A harmadikosok egy mindenre jó mappával ajándékozták meg őket, aminek a számtalan hasznos tulajdonságát egyenként felsorolták. "1, 2, 3, 4 te kis cipő hová mégy? Kipp kopp kopogok, iskolába indulok" - ezzel a kis verssel adták át a negyedikes Mézek azokat a kis cipőket, amin majd a cipőfűzést gyakorolhatják az elsősök. A Gyömbér osztályosok óriás dobozban egy matekos Twister játékkal lepték meg a Mentákat. Az ötödikesek egy vicces előadással készültek és egy táblajátékkal kedveskedtek. A hatodikosoktól könyvjelzőt kaptak ajándékba. A Kék hetedik osztály egy óriási dobozt adott át Klárinak, amiben egy bagoly alakú papírsárkány, sok kicsi origami ugróbéka, és névkártyák voltak. A Zöldek táncos előadással készültek és padra felragasztható piros szíveket adtak minden kis elsősnek, hogy mindig tudják merre van a bal és a jobb. Végül a nyolcadikosok saját készítésű kókuszgolyóval köszöntötték az elsősöket.

Az ünnepet a finomabbnál finomabb torták elfogyasztásával fejeztük be, de még előtte az évnyitó egyik legfontosabb és számunkra legszebb pillanata következett: a gyertyagyújtás és a tudás lángjának az átadása. A nagy gyertyáról a pedagógusok meggyújtották a gyerekek kis gyertyáit. Ezzel vágtunk bele a következő nagy kalandba a Rogers Iskola 30. tanévébe. 

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább