Ünnepeink
Rogers Iskola

Az osztályok más-más témát alapul véve készítettek alkotásokat.

Bár esőt ígértek mégis bátran az udvarra terveztük a 25. Rogers Napok kiállítás megnyitóját, ahol az ovisok a tavaszi záporról énekeltek nekünk, a másodikos pedig a bodzavirágról. Majd a Kék osztályból Márkó és Marci zenéltek gitáron, dobon, és énekelték el saját szerzeményüket a Rogers Iskoláról. Igazán megleptek bennünket ezzel a művel! A zenés megnyitó után csodálhattuk meg az év során készített vizuális művészeti alkotásokat.  

Az óvodások alkotásai között elbújt néhány manó, ezért azt kérdezték tőlünk, hogy a miközben a képeket nézegetjük, hány manóval találkozunk.  

A Gyömbér osztály közepén egy májusfa fogadott bennünket, körbe a falon pedig a jeles napok ünnepeit láthattuk a gyerekek keze nyomán. A Méz osztályban is teljes volt a tavasz a virágzó fával és a fejünk fölött repkedő madarakkal, a falakon pedig az évszakok szerint rendezett alkotásokat láthattuk.  

A második osztály a zsidó kultúrkört mutatta be a világ teremtésén, az édenkerten, a Bábeltornyán, Eszter könyvén és a Hanukán keresztül. Interaktív részt is készítettek: A falon egy rajzolt „tablet”-en képeket láthattunk, és ha az egyiket megnyomtuk, akkor az ott látható témáról (kutyák, hajók stb.) mesélt nekünk a kép készítője.  

A harmadik osztályban a sámán dobokat láttuk meg legelőször a szépen terített asztalokon. A falakon pedig a pogány magyar kultúrkör szebbnél szebb alkotásait láttuk: sámán festmény, jurta készítés, az égig érő fa világa, a szülőkkel közösen festett népmese, a csodaszarvas… még felsorolni is sok!  

A Zöld osztályban egy hatalmas görög oszlopsor fogadott bennünket, a timpanonon az ókori görög istenekkel, a falakon körbe az ókori görög életről láthattunk kutatásokat. A Kék osztályban további görög témákkal találkoztunk: vázarajzok, oszlop tervek, színházi maszkok, mitológiai történetek jelentek meg a falakon.  

Az ötödik osztályban az őskori és ókori művészeteket csodálhattuk meg. A hatodikosok betű tervei késztették álmélkodásra a látogatókat több más alkotás között. A nyolcadikosok szobrok mellett színtanulmányokkal készültek.  

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább