Témanapok
Rogers Iskola

Ördögi jó témanapunk volt - lehetett ördöglakatozni, ördögszarvat készíteni, és még Dante poklában is jártunk. 

Hagyomány a Rogers Iskolában, hogy témanapok alkalmával a gyerekek vegyes korcsoportban ugyanannak a témának különböző oldalról való megközelítésével foglalkoznak. Ezek a napok amellett, hogy egyaránt megmozgatják kicsik és nagyok fantáziáját, alkalmat adnak a választásra és olyan, tantárgyakhoz nem köthető készségek kibontására, mint a kreativitás, a jó szervezőkészség, vagy épp a tolerancia.  

A 2010-es téli szünet utáni témanap témája az "ördög" volt. E napon több, ehhez a témához kapcsolatos foglalkozásokon vettek részt a gyerekek; többek között ördögszarvas fejdíszt készíthettek, ördöglakatokat oldhattak meg, ördöggel kapcsolatos meséket hallgathattak, és egy mozgásos játék során bejárhatták Dante poklát is.  

1
2
3
 

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább