Táborok
Rogers Iskola

Ismét visszatértünk a hegyekhez, a Börzsönyben töltöttünk egy hetet.

Idén már ötödik alkalommal vándortáboroztunk együtt mostani és régi rogerses diákokkal. Többen is voltak a csapatból, akik eddig az összes kalandunkra velünk tartottak. A tavalyi lankásabb zselici vidék után ismét visszatértünk a hegyekhez, a Börzsönyben töltöttünk el egy hetet.

Az első napot rögtön a Csóványos meghódításával indítottuk, de maradt bőven táv és szintemelkedés a többi túrára is. Az esőzéseknek csak a jó oldalát tapasztaltuk, bővízű patakon kelhettünk át többször is a Csarna-völgyben; burjánzó bükkösök és virágos rétek között kirándultunk fel a Kámorra és Drégely várához. A vár meghódítása után Drégelypalánkon egy kiállításon keresztül ismerhettük meg jobban Szondi György és csapata történetét. Utolsó délelőttünkön pedig egy-egy bőr pénztárcát vagy bicskatartót is elkészíthettünk.

Napjainkat és estéinket természetesen nemcsak a túrázás töltötte ki: a vándortáborozás ugyanúgy szól a természetben való önfeledt játékról, a tábortűzről, a nagy beszélgetésekről, az énekszóról, a közösségben élésről, az önállóságról, hiszen mindenki maga cipeli és pakolja ki-be egy hétre tervezett holmiját. A Börzsöny sokféle irányból megmozgatja az embert, ha nyitott rá. Azt hiszem, mi igyekeztünk a lehető legjobban megfelelni ennek.

Együtt várjuk, jövőre immár hatodjára a közös kilométereket!

10
14
1
11
2
20
4
18
9
8
6
16
15
19
12
13
5
7
17

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább