Projektek
Rogers Iskola

Együtt sportolt gyerek, szülő, tanár.

Szeptember 23-án maratoni sportnapot tartottunk. Délután a sportfutkosó került megrendezésre, ahol a gyerekek vegyes csapatokban mentek állomásról állomásra és közösen oldottak meg játékos sportfeladatokat. Mi a Rogersben sok figyelmet fordítunk arra, hogy az iskolánkba járó gyerekek megismerjék egymást, így természetes módon tudnak együtt lenni, a nagyobbak segítik a kisebbeket. Jó volt őket így "vegyesen" együtt látni, érezni, hogy egy csapat vagyunk.

A szülők délután fél 4-kor csatlakoztak. A tornateremben, a salakos pályán, mindkét udvaron és az iskola melletti teniszpályán párhuzamosan tartottuk a foglalkozásokat. A szülők üzemeltették a büfét. Nagyon hálásak vagyunk, hogy senkit nem hagytak éhen halni, folyamatos volt a kenyérkenés, zöldség-gyümölcs szeletelés, szörpkészítés... A sportnap résztvevők számtalan izgalmas program közül választhattak: rocky, jóga, visszaállós kidobó, tájfutás-mátrix, 10 passz játék, kincskereső, élő csocsó, biciklis lassúsági és akadály verseny, tenisz, pingpong, állati edzés, turnball, mini tollas, zsinórlabda, felnőtt-gyerek foci, balett, oxelo akadálypálya, mezszerző játék, méta, rogexatlon, számháború sötétben (lámpa nélkül), justdance, darts, sakk, táncház, felnőtt-gyerek kosár, alakformáló torna, karate ötpróba, floorball, szobaséta, egyéni rekordok, mocsárfogó, kidobó és egyéb fogójátékok.

Sokan sokféle mozgásformát kipróbáltak és persze voltak kedvencek is, a legnagyobb népszerűségnek örvendett a gyerek-szülő foci, a kosárlabda, a méta, és a számháború. Klári alakformáló tornáján is sokan együtt tornáztak. A floorball és a justdance többek kedvence lett. Az elsősök közül többen az ugrókötelezést tanulgatták. A Rocky bemutató is nagy tetszést aratott. És aki ezek közül sem tudott választani, vagy pihenni szeretett volna, az szurkolhatott a focistáknak, sakkozhatott vagy kipróbálhatta magát a darts játékban. Hagyományainkhoz híven éjféli futással fejeztük be a napot. Hideg volt éjszaka, de így is sokan részt vettek a futáson.

Öröm volt látni, hogy mindenki milyen hatalmas lelkesedéssel és aktivitással vett részt a sportnapon. Külön köszönet azoknak, akik a lebonyolításban is szerepet vállaltak!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
18
19

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább