Projektek
Rogers Iskola

Útjára indítottunk egy suli újságot, amit a gyerekek írnak és szerkesztenek.

Az iskolai szakkör keretében indítottuk útjára az Aga Utcai Hírharsonát. 2017 februárban készült el az első szám, szép színes lett, sok érdekes cikkel. Azóta is nagyon népszerű a suli újság szakkör, újságírókban, szerkesztőkben nincs hiány. A gyerekek a maguk által választott témakörről írják meg a gondolataikat. Kezdetben a kutakodás, a téma megfogalmazása, kifejtése, illusztrálása a feladatuk. A következő lépés az újság felépítésének végiggondolása, majd a szerkesztés.  Az első szám munkatársai voltak: Ádám (Méz osztály), Himeka, Nóri, Fruzsi, Terka, Szofi (3. osztály), Bendi, Marci, Markó, Simon, Jancsi (Kék osztály), Aisa, Annamari, Anna (Zöld osztály), Vince, Mira, Zsófi (5. osztály), Bence (6. osztály), vendégszerző: Zsiga (5. osztály)  

Miért írunk újságot?

A gyerekek sok különféle okból választották ezt a szakkört. Simon egyszerűen szeret iskola újságot írni, Ádám azért írja, mert szeretné, ha tanulnának belőle az emberek. Fruzsinak sok jó ́ötlete van, amit meg szeretne írni, Aisa örül, hogy saját cikkeket írhat, amiket más is olvashat. Anna azt szeretné ezzel az újsággal elérni, hogy akik olvassák, jól érezzék magukat. Hime a barátja javaslatára döntött úgy, hogy csatlakozik az újságíró csapathoz. Marci szeretné, ha az újság segítségével okosodnának az emberek, Zsófi pedig a saját ötleteit szeretné az újságon keresztül másoknak átadni. Mira nem bánja, hogy nem kapnak fizetést a munkáért, fontosnak tartja, hogy működjön az újság, szereti ezt a munkát, mert ezen kikapcsolódhat, és szeret másoknak olyan dolgot átadni, amit például a másik nem tud. Fruzsi és Nóra szeretik a sütiket, ezért írnak róluk az újságban. Márkó pedig úgy gondolja, hogy a suli újságírással ő is tanul és a kedves olvasó is.

 

 

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább