Projektek
Rogers Iskola

Idén az Öko napon elültettünk 500 virágot.

Idén az ökonap már előző este elkezdődött: az Everling Kft-től kaptunk 500 tő virágtövet és rengeteg virágföldet, amit a szülők, az ovisok és sulisok segítségével kellett elegyengetni a Pro Natura kert Kft. által előkészítet területen. Nagyon remek hangulatban kis és nagy lapátokkal, kis és nagy vödrökkel gyorsan eltüntettük a hatalmas földkupacot.  

Az ökonapot reggel a megszokott módon az iskolát körülvevő utcákon szemétszedéssel kezdtük, aztán a gyerekek kaptak egy-egy turmixjegyet, amit napközben, ha megszomjaztak beválthattak egy finom, egészséges turmixra. az egyik szakkör a turmixkészítők voltak, akik előkészítették, hámozták, darabolták a különböző finomabbnál finomabb turmixok hozzávalóit. Nagyon népszerű volt a narancs-répa-alma, a banán-eper-zabtej és az ananász-kivi-narancs-mangó turmix.  

Az udvaron komoly munkával hatalmas gyerek sereg ültette el az előző este előkészített virágágyásokba az 500 tő szebbnél szebb virágot. Van, aki ez után rögtön örökbefogadó táblácskát készített és a nap végén az általa ültetett virág mellé tette, hogy mindenki tudja ő fog rá vigyázni. Az épületben élő növényeket egy lelkes csapat átültette új földbe, cserépbe, így felfrissülve kerültek vissza az osztályokba.  

Az 5. és a 6. osztály a piacra ment, kofákkal, hentesekkel, nénikékkel beszélgettek az árujukról, honnan jön, hogy élt, amíg meg nem halt, mennyit utaztatták. Az árusok kedvesek voltak, a gyerekek meg lelkesek kezdettől fogva. Egy másik csapat a piacon interjút készített a vásárlói szokásokról, amiből aztán az iskolában elkészítették a Piac című újságot – nap végén már olvashattuk is.  

Aki hozott alapanyagot, az készíthetett tetrapak dobozból pénztárcát. Majd már nem használható pólóból olyan dizájnos szatyrot alkottak sokan, hogy a munka után divatbemutatót rendezhettünk számukra.  

Egy kedves kutyával is megismerkedhettünk, a gazdája megmutatta nekünk, hogyan bánjunk vele, milyen utasításokkal lehet irányítani, hogyan tanítható egy kutya. Idén is készítettünk zöldségekből és gyümölcsökből mandalát, amit ebéd után megcsodáltunk, és elfogyasztottunk desszertként.  

A sok délelőtti munka után délután rendeztük meg a Bolhapiacot, ami mindig nagy érdeklődés kísér idén is lehetett könyveket, süteményeket, játékokat, kézműves alkotásokat kapni. Voltak, akik komoly csereüzleteket kötöttek egymással.  

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább