Projektek
Rogers Iskola

A tavaszi szünet utáni hétfőn Öko napot rendeztünk.

Fontosak nekünk az egész iskolás együttlétek, ezért különösen örültünk, hogy az Öko napunkat idén megint a megszokott módon rendezhettük meg. Ezen a napon olyan programokat szervezünk, amivel felhívhatjuk a gyerekek figyelmét a Föld természeti környezetének megóvására. Egy közös programmal kezdtük a napot, ellátogattunk a Budai Arborétumba, ahol a gyerekek tíz vegyes korosztályú csapatban különböző feladatokat oldottak meg. Megbeszéltük az alapszabályokat is:

  • Ne szakíts le növényt!
  • Ne rongáld a környezetet semmilyen módon!
  • Semmiképp ne szemetelj, minden magyarországi botanikus kert területe tájvédelmi körzet!
  • Az ösvényeken kulturáltan közlekedj, a többi látogatót ne zavard, az állatokat ne zargasd!
  • Tartsd szemmel a csapatodat!

Ezután minden csapat kapott egy térképet és elindultak a kertben. Gyűjtöttünk a fák törzséről lenyomatot, lehullott szirmot, levelet, apró ágat, és készítettünk belőle egy papírlapra alkotást, képet, kollázst, feliratot! Terveztünk a tó köré játszóparkot, vízicsúszdát, mászóka rendszert, fényképeztünk állatokat, növényeket, szép épületrészeket! Lerajzoltunk virágokat, összegyűjtöttük 5 olyan növény nevét melyekből már a dinoszauruszok is legelhettek, elengedtük a fantáziánkat és kitaláltunk teljesen új növényeket és állatokat is.

Délután a suliban folytatódott a sok színes program, különböző szakkörök közül lehetett választani a fenntarthatóság, a természetvédelem, a növények és állatok témakörében. Az egyik csapat Ritával és Krisztával a környékbeli utcákat szabadította meg a szeméttől. Egy óra alatt több zsáknyi szemét is összegyűlt a segítségükkel. Két filmet vetítettünk: egy BBC filmet legendás állatokról és egyet a világ legszebb nemzeti parkjairól. Sok kézműves szakkör is volt választékon: szövés növényekkel az udvaron, akvarell festékkel növényábrázolás; lehetett papírhulladékból papírmasé földgömböt csinálni, vagy egy óriás puzzle-t színezni. Fenntarthatósági kvízen vehettek részt a jelentkezők vagy ritmushangszert csinálhattak üres sörösdobozból és rizsből, amit aztán meg is szólaltattak. Egy kis csapat Klári és Lia segítségével összegyűjtötte az iskolában található összes cserepes növényt, átültették őket, és letörölgették a leveleiket, hogy minél több napfényhez juthassanak. A virágaink fellélegeztek! A darázsgarázst is megújítottuk az udvaron - a fiúk lelkesen fűrészelték a lehullott faágakat. Mindenkinek akadt kedvére való tevékenység.

1
1
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
14

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább