Projektek
Rogers Iskola

Nárciszt ültettünk a Magyar Hospice Alapítvány szervezésében.

A szervezők célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a szolidaritásra, az emberi méltóságra és az önkéntesség fontosságára. A rendezvényen a Rogers Iskola képviseletében részt vett számos diákunk különböző évfolyamokról és az őket kísérő pedagógusok.  

Muszbek Katalin rendezvénynyitó beszéde után zenés – verses műsoruk következtek. Ezek után minden résztvevő felköthette az általa írt jókívánságokat egy-egy sárga lufira, és szélnek eresztettük ezeket, ezzel jelképezve az odafordulásunkat és a gondoskodásunkat.A nárcisz a világon mindenhol a rákbetegek és az őket gondozó szervezetek szimbóluma, valamint a reménynek, a halál legyőzésének a jelképe. Ennek nevében a rendezvényen résztvevők zárásként közösen nárcisz hagymákat ültettek, és együtt várják, hogy tavasszal kivirágozzanak.  

A program szervezői fontosnak tartják, hogy iskolások is részt vegyenek a rendezvényen. A betegekhez való pozitív odafordulás, a nyitottság és a gondoskodás természetes dolog, aminek a kialakítása gyerekkorban kezdődik.  

Tudjon meg többet a Rogers Iskola és a Hospice Alapítvány együttműködéséről 

1
2
3

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább