Projektek
Rogers Iskola

Nagy sikerrel rendeztük meg immár harmadszor.

Reggel 8-kor indult útjára a sport a tornateremben a korán ébredő diákok és tanárok kidobójával. A felolvasás pedig a Zöld első osztályban mesével vette kezdetét. A nap folyamán az osztályok egymást váltották a tornateremben és a felolvasásban is.  

A szünetekben az egész iskola az udvarokon folytatta a sportot: roller, waveboard, foci, fogócska…, folyamatos mozgásban volt mindenki. Délután fél 4-től kezdődtek a közös programok, melyekre a régi diákjaink, szülők, testvérek is csatlakoztak. Voltak, akik az úszás vagy edzés után visszajöttek sportolni, felolvasni. Idén először nyitotta meg kapuit a lépcsőfordulóban a „könyvbolhapiac”. Sokan hozták el az otthon már fölöslegessé vált könyveiket, s adtak túl rajtuk, hogy aztán a szomszéd pokrócáról új olvasnivaló kincsekkel térjenek haza. Emellett egy erdélyi iskolának is gyűjtöttünk könyveket, köszönjük mindenkinek aki ebben részt vett.  

Mindeközben a felolvasás és a sportolás is folyamatos volt. Fantasztikus volt látni, ahogy minden mozgásformában a nagyok segítették a kicsiket, és mindenki nagy mosollyal az arcán sportolt. Volt miből választani, hiszen nem csak a tornateremben, hanem sötétedésig (és még egy kicsit utána is) az udvarokon és a 8. osztály tantermében is folyamatos volt a sportolás. Néhány sportág, mozgásforma, amit kipróbáltunk: kosárlabda, foci, floorball, sorversenyek, sziámi foci, Nia, jóga, waveboard, walk, rocky, mocsárfogó… Természetesen a nap lezárása egy jókedvű éjféli futás volt az iskola körül. Kicsik és nagyok itt is együtt futottak, s a végén elmondhattuk, nagyon jó nap volt ez megint!  

1
2
3
4
5
6

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább