Projektek
Rogers Iskola

Idén már 4. alkalommal rendeztük meg a Maratoni Sport – és Felolvasónapot. 

Ehhez a rendezvényünkhöz kapcsoltuk hozzá a Könyvbolhapiacot és a papírgyűjtési akciónkat.  

Reggel 8 órakor indult a felolvasás a 2. emeleten, a sport pedig a tornateremben kidobóval. Majd zenés bemelegítéssel és norvég vendégeink Nanbudo bemutatójával folytattuk. Egész nap az ovisok és az iskolai osztályok váltották egymást, a szünetekben pedig az udvarokon kölyökatlétikával, bocsával, focival és az oxelo pályán való gurulással folytattuk a sportolást.  

Fél 4-től a szülők, testvérek, régi diákjaink is bekapcsolódtak a sportokba és a felolvasásba is. Elindult a bolhapiac, ahol a régi könyvek új gazdára találtak. A 3. osztály anyukái gondoskodtak róla, hogy senki ne maradjon éhes és szomjas, így teljes erőbedobással vethette bele magát mindenki a legkülönfélébb sportokba. Megismerkedtünk a Mediball-lal, volt floorball, kosárlabda, foci, tenisz, biciklis akadálypálya, zenés tánc, jóga. Idén volt a legnagyobb sikere a közös tanár-diák-szülő sorversenynek és focinak. Nagyon jó volt együtt nevetni, futni, küzdeni!  

Mindeközben az olvasó kuckóban pihenésre találtak az elfáradt sportolók. Szülők, gyerekek, tanárok egyaránt olvastak. Mesék, novellák, mai tini regények is előkerültek.  

Még éjjel sem lankadt a sport iránti kedv, az éjféli futásra több mint negyvenen indultunk. A legfiatalabb futónk az 1. osztályból érkezett!  

Többen már azzal a vággyal mentek haza, hogy nagyon várják a következő Maratoni Sport – és Felolvasónapot! Mi pedig újra örömmel és lelkesedéssel fogjuk megszervezni!  

1
2
3
4
5
6
7
8
9

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább