Projektek
Rogers Iskola

Így neveztük el a már második alkalommal megrendezett tavaszi kertészkedést. 

Az épület előtti virágágyásokba most főleg árnyéktűrő és évelő növényeket ültettünk, de került oda szegfű, bársonyvirág és még zeller is. A focipályás és a köves udvaron is nagy munkába fogtunk: olyan gyorsan növő sövényvesszőket ástunk be, amik remélhetőleg jól bírják a száraz talajt és megfogják a szél kergette port.  

Nagy készülődés előzte meg ezt a munkát. Sok szülő megmozdult, hogy segítsen nekünk: volt, aki listát készített arról, milyen fajta növényeket érdemes ebbe a talajba és ilyen árnyékos helyre telepíteni. Mások a kert zöldítésére gyűjtöttek több mint 60 ezer forintot, ebből a pénzből vásároltak növényeket, állati trágyát, virágföldet. Volt aki, megszervezte munkatársaival a kemény föld fellazítását, ami nélkül nehezen boldogultunk volna a kis ásóinkkal. Nagyon sok család hozott még ültetendő virágokat, cserjéket. A gyerekek a tőlük megszokott lelkesedéssel ástak, lapátoltak, ültettek, locsoltak, segítettek, ahol tudtak, és bár még nem volt 30 fokos meleg, kihasználták az alkalmat egy kis sarazásra. Mindenkinek köszönjük a rengeteg segítséget, és azt, hogy újra ilyen lelkes hangulatú közös program lett a Zöldülés.  

1
2
3
4
5
6
7
8
9

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább