Projektek
Rogers Iskola

A zsidó kultúrkörön merült fel a világ keletkezése projektötlet. 

Második osztályban a Zsidó hagyományokkal és az ószövetségi történetekkel ismerkedünk a kultúrköri órákon. A teremtés történetét olvastuk. Festés közben, erről beszélgetve megismerkedtünk az egyiptomi teremtés mítosszal és a gyerekek elkezdték mesélni a nagy bumm „történetét”. Ekkor derült ki, hogy mennyire érdekli őket a világ keletkezése. Erre az érdeklődésre épült a majdnem fél éves projekt.  

Először az Egyszer volt sorozatból néztük meg az ide illő részt, amitől mindenki fellelkesedett. Elképzeltük és megfestettük az ősrobbanást. Ez után elkészítettük a világtörténeti korok óráját, ezt egy fekete időszalagon is (volt legalább 50 méter!) ábrázoltuk. Kísérletünk a vulkánokhoz kapcsolódott, a gyerekek saját vulkánt készítettek és ezekkel többféle vulkános kísérletet végeztünk el.A gyerekek kutatás és felkészülés után a Tejútrendszerről és a Naprendszer bolygóiról kiselőadást készítettek, ehhez otthon remek plakátokat készítettek. Majd megfestettük a bolygókat és a földtörténeti korokról is készítettünk képeket.  

Terepen is dolgoztunk: Meglátogattunk egy Arborétumot, ahol az egyik szülővel: Bardóczi Sanyival körbejártuk az ősi növényeket és jól megnéztük, megkóstoltuk a leszármazottaikat. Elmentünk a Pálvölgyi barlangba fosszília és kristály után kutatni.  

A gyerekek gondolata mentén készült el az év végi Rogers Napi előadásunk: A világ keletkezése projektből szerették volna megmutatni a tudásukat. Először elmesélték, mozgással bemutatták a nézőknek az ősrobbanást majd a naprendszer keletkezését, aztán a gyerekek bemutatkoztak, mint a naprendszer egy-egy bolygója. A projekt utolsó hetében a Padlás című musical Varázskönyv című dalát írták át, saját szöveget készítettek a világ keletkezéséről, ezt énekelték el zárásként.  

1
2
3
4
5
6
7
8
9

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább