Projektek
Rogers Iskola

Minden reggel egy-egy szülő volt nálunk vendég, nagyon élvezték a gyerekek.

Különleges volt számukra, hogy a szüleik hoztak valamilyen foglalkozást, közös alkotást az osztálynak, és időt töltöttek velünk itt az iskolában. Nagyon sok élményben volt részünk, amit nagyon szépen köszönünk!

Volt, aki zsonglőrködni tanított bennünket, másokkal mézeskalácsot díszítettünk. Kaptunk mesét, volt, aki énekes rokonát hívta közénk, és tőle hallgathattunk Betlehemes énekeket, más gitárt hozott, beszélt és énekelt a görög ünnepi szokásokról. Szerencsére olyanok is voltak, akik valamilyen kézműves dologgal készültek: papírból kivágott kezekből koszorú készült az ajtónkra – ott van benne mindenki kis keze, magokból és aszalt gyümölcsökből mandalát készítettünk, angyalka és rénszarvas is született papírból, sőt még karácsonyfadísz is sógyurmából. Így aztán a karácsonyi vásárra is fel tudtunk készülni.

A naptárunkat az egyik reggel készítettük azzal az anyukával, aki az aznapi adventi meglepetésünk volt. Kartont, fát, különböző karácsonyi díszeket, matricákat, terméseket használtunk az elkészítéséhez. 16 ablaka van, minden ablakból és az a Méz osztály egy-egy diákja, tanítója kukucskál ki.  

A karácsonyi készülődésünk utolsó nagy feladata, hogy megtanuljunk egy pásztorjátékot, amit majd a Rogers óvodásoknak és iskolásoknak fogunk bemutatni a karácsonyi nap délelőttjén osztályról osztályra járva. Már egészen jól állunk, és egy kicsit izgulunk.  

1
2
3
4
5
6
7
8
9

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább