Projektek
Rogers Iskola

A tavaszi szünet előtti hetekben az iskola húsvéti lázban égett. 

Az alsóbb osztályok termei tavaszi díszbe borultak, tojást festettek és felelevenítették a locsolós hagyományokat.  

Az elsős Gyömbér osztály a magyar néphagyományokat felelevenítve készült a húsvétra. Elkészítették a hímes tojásaikat: növényi festőanyaggal - vöröshagyma, lila káposzta, kurkuma - festették meg a levéllel, illetve viaszkrétával díszített tojásokat. A gyerekek nagyon élvezték a berzselés technikáját, kíváncsian várták, milyen szín, milyen minta rajzolódik ki, ha a harisnyából kiszedik a tojást.  

A Zöld osztályban a locsolós napot a lányok kezdték, akik a hagyományt betartva találós kérdésekkel és feladatokkal várták a fiúkat. Szerencsére átmentek a fiúk a "vizsgán" és 4 megválaszolt kérdés és egy hajnalfa állítás után meglocsolhatták a lányokat, akik ezt honorálva saját készítésű apróságokkal jutalmazták őket.  

Ezután a fiúkon volt a sor, akik ügyességi feladatokkal biztosították, hogy a lányok el ne hervadjanak egész évben. A lányok sikeres próbatétele után közösen kókányoltak, tojással futottak és ürgét öntöttek...  

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább