Projektek
Rogers Iskola

A Méz osztály a hagyományos kenyérsütés módjával ismerkedett.

Lisztet őröltünk, tésztát dagasztottunk, zsemlét formáztunk, sütöttünk és ettünk. Közben megismerkedtünk a különböző gabonafajtákkal és a hagyományos kenyérsütés módjával.  

Dolgoztunk kiscsoportos műhelymunkában. Az egyik csoportban a gyerekek mozsárban törték, őrölték a gabonaszemeket, kenyértésztát készítettek, zsemléket formáztak. A kisült cipócskákat még ott megkóstoltuk. Nagyon tetszett a gyerekeknek a program. Jó volt, hogy mindent ők, maguk csinálhattak (morzsolás, szitálás, dagasztás, cipógyúrás, díszítés).  

1
2
3
4
5
6

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább