Projektek
Rogers Iskola

A Gesztenye osztályban a közlekedési volt a téma.  

A Rogers iskolában a különböző projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget a gyerekeknek. A projektek egyaránt megmozgatják kicsik és nagyok fantáziáját, alkalmat adnak a választásra és olyan, tantárgyakhoz nem köthető készségek kibontására, mint a kreativitás, a jó szervezőkészség, vagy épp a tolerancia. A projektek során egy adott témát járunk körül különböző módokon: játékok, mozgás, kreatív tevékenységek, önálló kutatás, dráma, külső helyszínek meglátogatása.  

Az első osztályban a közlekedés projektünk egy héten át tartott, sok különböző tevékenységet ölelt fel. Beszélgettünk az osztályban a közlekedési szabályokról és megterveztük egy város úthálózatát. Meglátogattuk a vasúttörténeti parkot, ahol kipróbáltuk a hajtányozást, felmásztunk régi mozdonyok vezetőfülkéjébe, egyszóval igazi mozdonyvezetőnek érezhettük magunkat. A Miniverzum makettvárosba is elmentünk, ahol a városi közlekedés foglalkozáson vettünk részt. A projekt lezárásaként megkértük a gyerekeket találják ki milyen lesz a jövő közlekedése. Fantasztikus alkotások születtek, amik kreativitásról, tájékozottságról és innovatív gondolkodásról árulkodnak. Voltak, akik a nagyvárosi dugóhelyzet megoldására hoztak ötleteket, mások új technológiákon gondolkoztak, a robotika és a teleportálás nagyon foglalkoztatta az elsőseinket és volt, aki a metróhálózat továbbfejlesztését tervezte meg. Nagyon büszkék vagyunk rátok Gesztenyék!  

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább