Kultúrkör
Rogers Iskola

A Gömb osztály olimpiáján kitartó, sportszerű küzdelem zajlott.

A Rogers Iskolában rendkívül fontosak számunkra a speciális tantárgyak, melyek segítik pedagógiánk megvalósítását és gazdagítják a diákok tudását. Az egyik ilyen különleges tantárgyunk a kultúrkör, amelynek keretében a negyedikesek bepillantást nyernek a görög kultúra gazdag világába. Az év csúcspontját a Rogers Olimpia jelenti, amelyre a Gömb osztály különösen nagy izgalommal készült fel. Az esemény előtt foglalkoztunk az olimpia eredetével, a lelkünket is készítve fogadamakat tettünk, ünnepi ruhát és pajzsot készítettünk, dicsőítő himnuszokat írtunk. És persze keményen edzettünk, aminek meg is lett az eredménye.

A rendezvény napján a kitartó és sportszerű küzdelem mindannyiunkat lenyűgözött. Az iskola összes diákja és a szülők buzdítása mellett zajlott a következő versenyszámokban: kocsiverseny, rövidtávfutás, birkózás, gerelyhajítás, diszkoszvetés, helyből távolugrás, fegyveres futás, lóverseny, hosszútávfutás. Az olimpia hangulata magával ragadott, és öröm volt látni, hallani, ahogy a közönség mindenkit egyformán biztatott és megtapsolt. A nemes küzdelem nemcsak a sport dicsőségét, hanem az iskolai közösség erejét is megmutatta. Az olimpiai játékok újabb emlékezetes és felejthetetlen élményt jelentettek a diákoknak és a közösségnek egyaránt.

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
12
13
14
15
16
17
18

További cikkek

Ünnepek

Az ünnepeink adják az életünk kereteit, fontos szerepük van a közösségépítés szempontjából. A tanév mindegyik szakaszát egy-egy ünneppel zárjuk.

 
Tovább

Kultúrkör

Az alsó osztályokban a hagyományos tantárgyakon kívül egy-egy különböző kultúra szimbólumaival, szokásaival, hagyományaival ismerkedünk.

 
Tovább

Óvoda

Színes óvodai életünk projektjei, a közös kirándulások, ünnepeink a gyerekek érdeklődésére és aktivitására helyezik a hangsúlyt.

 
Tovább

Táborok

Az erdei iskola, az év végi tábor és az osztálykirándulások, túrázások, gyakran a szülőkkel együtt, a tantervünk szerves részét képezik.

 
Tovább

Témanap

Diákjaink vegyes korú csoportokban, különféle művészeti ágakban egy előre megadott témát dolgoznak fel sokféle megközelítésben.

 
Tovább

Projektek

A projektek a tanulás-módszertani technikák elsajátítására, kipróbálására adnak lehetőséget. Fejlesztik a kreativitást és a szervezőkészséget is.

 
Tovább