Óvodai élet
Rogers Óvoda

Ezen a héten minden a tökökről szólt a Rogers oviban.

Az őszi szünetet követő héten kezdetét vette a TÖK JÓ HÉT elnevezésű projektünk. Hétfőn a gyerekekkel közösen díszítettük fel a csoportokat vidám lampionokkal világító füzérekkel, hogy hangulatossá varázsoljuk a környezetünket. A beszélgetőkörben a gyerekek elmesélték kivel mi történt a szünetben, és közben körbe adták a világító töklámpást. A hét során elkészültek a Márton napi lámpások, a kifaragott tök díszek és a közös tök tabló is, az udvaron pedig labirintust építettünk levelekből.

A családok is nagyon lelkesek voltak, hiszen 16 darab tök érkezett az oviba, amit nagyon köszönünk. Kaptunk a lehetőségen és csoportosítottunk, hasonmásokat kerestünk, számláltunk egészen 16-ig, alakokat és formákat párosítottunk. Megtanultuk, hogy egy tök lehet: úri, sütő, nagydobosi, dísz, kerek, halloween, messzi földről érkezett.

Egyik nap egy huncut süni is járt nálunk, aki elkobozta a tököket, hogy egy kicsit megviccelje az ovisokat. De hála a gyerekek szemfülességének és lelkesedésének, az elrejtett tököket megtaláltuk az iskolában. Így lett, hogy az uzsonna sütőtök lett. Pénteken jelmezes Halloween bulit tartottunk, énekeltünk, táncoltunk és kincset kerestünk az udvaron. Tök jó volt!!!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

További cikkek