Óvodai élet
Rogers Óvoda

A Rogers Óvoda két csoportossá bővült. Ez sem történt velünk átlagosan...

2011-ben nagyon sok család szeretett volna a Rogers óvoda tagja lenni, ezért eljött az a várakozással teli kalandos pillanat, amikor az egy csoportos Rogers Óvoda két csoportossá bővült. Mivel Meseország lényeivel nagyon jó kapcsolatot ápolunk, ez a pillanat sem történhetett velünk átlagosan! Lybia Királya (kinek a lányát tavaly megmentettük a Háromfejű Sárkány fogságából) levelet küldött láthatatlan futáraival. A levélben a következő állt:  

Rogers Lovagok, Aprók és Nagyok!
Ismét segítségeteket kérem. Míg népem a sárkánnyal küzdött, elfelejtettük locsolni a kertben álló Tudás Fáját, ezért kiszáradt. Ha nem tudunk enni gyümölcséből, népem elbutul. A pék nem tud így kenyeret sütni, mert elfelejtette a receptet, a postás nem tud olvasni, így nem tudja kézbesíteni a levelet. A gyerekek csak ülnek a játszó tereken, mert elfelejtettek játszani. A Szív tündére elrejtette a fa utolsó gyümölcsének magját. De nagyon elszomorodott, hogy kiszáradt a fa. Csak szeretettel és odafigyeléssel lehet bizalmát visszaszerezni. Segítetek? A tündér azokban tud megbízni, akik képesek összefogni és a kert összes fát ahol élnek, meg tudják locsolni. Úgy, hogy egy sem marad ki. Ha sikerrel végrehajtjátok a feladatot, a tündér ezután maga fog már jelentkezni!
Lybia Királya  

Ekkor a Rogers lovagok újra összefogtak, lementünk az udvarra és az összes fát, bokrot, sőt a kicsi apró fűcsomókat is megöntöztük bőségesen. Majd vártunk, vártunk, várakoztunk… Egyszer csak aranyló fényes medálokat és egy piros tintával írt levelet találtunk. Rögtön tudtuk ez nem lehet más, csakis Ő, a Szív Tündére. Boldog izgalommal bontottuk fel levelét:  

Kedves Rogers vármegye lakói, aprók és nagyok!
Láttam milyen odaadással locsoltátok a fákat kertetekben. Ha kicsit odafigyeltetek, hallhattátok a fák boldog nevetését. Én hallottam! És úgy döntöttem, ha ilyen jó szívűek vagytok, akkor elindulhattok az úton a varázsmagok felé. A feladatok, mik előttetek állnak nem lesznek egyszerűek, ezért meg kell kétszereznetek erőtöket. Ezt hogyan tudjátok megtenni? Két csapattá kell válnotok. Ahhoz, hogy 2 csapattá válhassatok, kaptok tőlem egy kis segítséget. Mindenkinek küldök egy kis talizmánt a nyakába. Akiknek egyforma jel van a talizmánján, azok a gyerekek tartoznak egy csapathoz. Hogy a vármegye melyik területén kell majd nevelgetnetek a magocskátokat? Ha jól körülnéztek a Rogers vármegyében, és a nyakatokban lévő jelet keresitek, akkor azt is megtaláljátok.
Szív Tündér 

Így hát szétosztottuk a talizmánokat és kíváncsian néztünk bele. Kinél egy Fényes Napkorong képe csillant fel, másnál egy ezüst Fénylő Hold képe bukkant elő. A két csapat izgatottan indult fel az udvarról, hogy megkeresse az újabb titkos jelet, amit hamar meg is találtunk a két csoportszoba ajtaján. Onnantól kezdve a Rogers Óvodában kettő, ám egyforma erős gyerekcsapat várta a feladatokat! Készítenünk kellett egy közös csoportképet magunkról, azokból a fényképekből, mit a Szív Tündére küldött. Majd ajándékot barkácsoltunk a másik csapatnak: aznap az udvaron sok-sok színes tarka farkú papírsárkányt láthattak a kíváncsiskodók! Rengeteget játszottunk, és megtudtuk azt a fontos titkot is, hogy a tündéreket a frissen sült sütemény illatával lehet előcsalogatni rejtekükből! Onnantól nem késlekedtünk egy percet sem! Gyorsan kezet mostunk és ínycsiklandó süteménymasszát kevertünk, (bizony nagyon sokat kóstolgattuk azt). Marika segítségével megsütöttük és színes mázzal, cukorkákkal díszítettük. Két tálca illatozó süteménnyel indultunk útnak, megfogadva, hogy addig megyünk, míg a Szív Tündérére nem lelünk! Szerencsére nem kellett messzire mennünk, a titkos hír igaznak bizonyult, (a frissen sült sütemény illat valóban csábító volt) a köves udvaron egy gyönyörű, derűsen mosolygó tünde lényre leltünk. Ő volt az!  

Nagyon örült nekünk és annak, hogy újra bízhat, hisz kiálltuk a próbáit! Megkóstolta a süteményeket. Megkért minket arra, hogy maradjunk két csapatban, mert a megkétszereződött erőnknek köszönhetően más fontos feladattal is megbízhat minket. Végül egy picike szelencében átadta nekünk a varázsmagokat. Pontosan három szemet. Kapott egyet az Ezüstfényű Hold csoport és egyet a Fényes Napkorong csapata. Hogy kié lett a harmadik varázs magocska? Ha figyeltétek a történetet, már tudjátok is: kitettük az ablakpárkányra és a Láthatatlan Követek elvitték az Új Tudás Fája magocskát Lybia Királyának!  

1
2
3

További cikkek