Óvodai élet
Rogers Óvoda

Május utolsó péntekjén évzáró ünnepséggel zártuk le az óvodai évet.  

A gyerekek a szülők által körbevett szőnyegen olyan körjátékokat, énekes és párválasztó játékokat játszottak, amiket ebben az évben tanultak. Fontos számunkra, hogy ez az előadás ne egy sok szorongással feszültséggel teli szövegtanulás legyen, hanem élvezzék a gyerekek, és valóban azt mutassák be, amivel egész évben foglalkoztak. Sok szülő számára különleges ez az alkalom, mert így láthatja, hogyan van az óvodában az ő gyereke. A játékok után végzős óvodásaink vándorbotot kaptak a kezükbe, batyujukba hamuba sült pogácsát és óvodás homokot vittek magukkal a következő idézettel:  

- Micimackó! Mi van, ha egyszer elkövetkezik egy olyan nap, amikor el kell válnunk?
- Ha együtt válhatunk el, akkor semmi kifogásom ellene.
- Na, igen-igen, úgy könnyű. De... ha nem lennénk együtt? Hogyha én máshol lennék?
- Jajj... de nem lehetsz máshol, hiszen nélküled egészen elvesznék. Kinek szólnék egy olyan bizonyos holnapon, amikor épp nem vagyok elég erős, vagy elég bátor?
- Hát tulajdonképpen...
- És kitől kérnék tanácsot, amikor nem tudnám, hogy merre tovább?
- Micimackó, mi van, ha mégis?
- Mégsem, az nem fordulhat elő... Ha mégis eljön az idő, amikor nem leszünk együtt, akkor nagyon fontos, hogy megjegyezz valamit!
- Mi az a fontos megjegyezni való?
- Hogy bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb vagy, mint sejted és okosabb, mint véled. De a legfontosabb az, hogy ha el kell válnunk, én akkor is mindig veled leszek. 

A bemutató után a szülők által készített finom süteményekkel közös lakomát rendeztünk.  

1
2
3

További cikkek