Szakmai blog
Rogers Iskola és Óvoda

"Van Másik Iskola! című szakmai napok az AME és a Független Pedagógiai Intézet rendezésében.

Iskolánk két alkalommal vett részt az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete rendezésében a "Van Másik Iskola" találkozón. A program célja az volt, hogy bemutassa, milyen sokszínű a magániskolák szakmai munkája, itt és most milyen fontos értékeket képviselünk. Iskolák és iskola-közeli szervezetek, illetve programok mutatkoztak be szülőknek, gyerekeknek, pedagógusoknak. Beszélgetések, fórumok, előadások keretében kaphattak információkat az érdeklődők, többek között a Rogers Személyközpontú Óvodáról és Iskoláról is. A program részét képezték szakmai műhelyfoglalkozások, előadások szülőknek és pedagógusoknak, színpadi bemutatók, képzőművészeti kiállítások valamint a részt vevő intézmények munkájának és sajátosságainak bemutatása. A rendezvényt Horn György elnök (Alapítványi és Magániskolák Egyesülete) nyitotta meg.

A "Van Másik Iskola" szakmai programon óvodánk, iskolánk rész vett szakmai beszélgetésen, készültünk bemutató foglalkozással, kiállítással, kézműves programokkal, és egy nagy közös projekttel.

A szülők az intézményekkel való ismerkedésen túl az alábbi programok közül választhattak:

  • Beszélgetés a szuperérzékenységről
  • Iskolaépület és tanulási környezet a 21. században
  • Sakkpalota program bemutatkozója
  • A 21. századi gyerekek tanulási motivációja
  • Fórum színház: Botrány egy jó családban
  • Olvasóvá nevelés a digitális korban
  • Szavak egymáshoz – az Erőszakmentes kommunikáció workshop

Öröm volt számunkra a forgatagban ismerős arcokat látni. Köszönjük a családoknak, akik kilátogattak és velünk voltak, és külön köszönjük azoknak, akik az „Azért szeretem a gyerekem óvodáját/iskoláját, mert … , Azért szeretem az óvodámat/iskolámat, mert…, „ kampányban beszéltek rólunk.

További cikkek