Az iskola kapcsolatrendszere

Kapcsolat a családokkal

Hét-nyolchetente szülői értekezleteket szervezünk.
Szintén hét-nyolchetente vannak ünnepeink, amelyek a szülők, tanárok és gyerekek együttlétének adnak teret.
Intézményünkben a szülők részvételével Iskolaszék működik.
Az osztályok évente szerveznek közös kirándulást a szülőkkel.

Szakmai kapcsolataink

Tanulóinkkal több ízben is részt vettünk a Demokratikus Iskolák Nemzetközi Konferenciáján. Diákjaink ennek a kapcsolatnak a keretében és anyagi támogatásával jártak Ausztriában, Japánban és Ukrajnában is.
A 2008-2009-es tanévben iskolánk csatlakozott az Academy of Central European Schools nemzetközi programjához.

Szakmai kapcsolatot tartunk fent különböző alternatív oktatással kapcsolatos szervezetekkel, mint az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete, a Független Pedagógiai Intézet és olyan alternatív iskolákkal, mint a Közgazdasági Politechnikum és az Alternatív Közgazdasági Gimnázium.
Szoros kapcsolatot tartunk az Alternatív Pedagógiai Műhellyel, itt előadóként és résztvevőként egyaránt folyamatos a jelenlétünk.

A Rogers Iskola is csatlakozott a Magyar Hospice Alapítvány által szervezett Méltóság Mezeje Programhoz. A hospice mozgalom filozófiája alapján, kidolgoztunk egy szociális kompetencia fejlesztését célzó pedagógiai programot. Erről itt talál további részleteket: Együttműködés a Hospice Alapítvánnyal

Rendszeresen fogadunk iskolánkban szakdolgozókat, gyakorló tanárjelölteket, érdeklődő pedagógusokat, vidéki iskolák képviselőit.
Évek óta részt veszünk a Fővárosi Munkaügyi Központ pályakezdő diplomásokat segítő programjában is.

Részt veszünk a Magnet Bank Közösségi Adományozási Programjában (KAP), amely keretében mi is részesülhetünk a Magnet Bank profitjának egy részéből.