Like

Van másik iskola

Az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete valamint a Független Pedagógiai Intézet megrendezte a "Van Másik Iskola! című szakmai napokat.

Iskolánk csatlakozott a programhoz, ami 2011. november 25-26-án került megrendezésre az AKG épületében. Célja az volt, hogy bemutassa, milyen sokszínű a magániskolák szakmai munkája, itt és most milyen fontos értékeket képviselünk.

A program részét képezték szakmai műhelyfoglalkozások, előadások szülőknek és pedagógusoknak, színpadi bemutatók, képzőművészeti kiállítások valamint a részt vevő intézmények munkájának és sajátosságainak bemutatása.

Az új köznevelési törvény parlament előtt levő tervezete megnehezíti az alapítványi iskolák működését. Sok hozzánk hasonló iskola van ma Magyarországon, velük együtt mi is úgy éreztük, hogy valamit tenni kell azért, hogy megmutassuk, szükség van ránk, ezért támogassanak bennünket a munkánkban.

A rendezvényt Horn György elnök (Alapítványi és Magániskolák Egyesülete)nyitotta meg. A "Van Másik Iskola" szakmai programon óvodánk, iskolánk rész vett szakmai beszélgetésen, készültünk bemutató foglalkozással, kiállítással, kézműves programokkal, és egy nagy közös projekttel.