Like

Jubileumi tanulmánykötet

Jövőre ünnepeljük iskolánk 30. évfordulóját. Az elmúlt évek során számos főiskolai, egyetemi hallgató és kutató látogatott el az iskolába, és írt dolgozatot, tanulmányt a Rogers Iskoláról. A jubileum alkalmából lektorált tanulmánykötet kiadását tervezzük, amelybe szívesen válogatnánk ezekből az írásokból is.

A szerkesztők 2019. június 30-ig várják a dokumentumokat elektronikus formában a szerző elérhetőségének feltüntetésével a assist_kukac_rogersiskola.hu e-mail címen. (Amennyiben a tanulmány már megjelent valahol, kérjük, ezt jelezni!) Köszönjük!

Nyílt nap a Tanító- és Óvóképző Karon

Már közhely, hogy napjainkban gyorsan változik a társadalmi és a technikai környezet, a gyerekek is egészen más tulajdonságokkal rendelkeznek, mint néhány évvel ezelőtt. Milyen tudásra lesz szüksége a mai gyerekeknek a felnőttkorban? Saját válaszainkon folyamatosan dolgozunk, működésünket a tapasztalatainkra építve formáljuk, alakítjuk. Erről tartottunk szakmai napot az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán.

Bővebben...

Projektképzés

Most már második éve, hogy a farsang utáni síszünetet valamilyen módszertani képzés megtanulására, megerősítésére használjuk. Így volt ez most is: Márton Andrással a projektoktatás lehetőségeit, előnyeit, lépéseit és levezetését ismételtük át.

Bővebben...

Peace education on the move

A brüsszeli központú Evens Foundation megkereste iskolánkat és megkérdezte, nem akarunk-e részt venni európai iskolák tapasztalatcseréjében. A project neve: Peace education on the move. Fizetik az útiköltséget, szállásról és az étkezés egy részéről a fogadó hely gondoskodik. Persze, hogy akarunk, már írtuk is a pályázatot!

Bővebben...

Van Másik Iskola 2014.

Az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete november 7-én és 8-án rendezte meg a Van Másik Iskola találkozót, ahol iskolák és iskola-közeli szervezetek, illetve programok mutatkoztak be szülőknek, gyerekeknek, pedagógusoknak. Itt beszélgetések, fórumok, előadások keretében kaphattak információkat az érdeklődők, többek között a Rogers Személyközpontú Óvodáról és Iskoláról is.

Bővebben...

Tanári továbbképzés

A tavalyi tanévben hatalmas munkát végeztünk el, aminek eredményeként megszereztük szöveges értékelésünk elismerését és engedélyeztettük a saját kerettantervünket. Mindez nem tudott volna megvalósulni néhány hónap alatt, ha intézményünkben nincs az az intenzív pedagógusmunka, ami a kezdetektől, 1990-től jellemző ránk. Az iskolánk egységes szemlétetét és módszertani rendszerét többek között két fontos módon tudjuk biztosítani: az egyik a rendszeres hétfő esti műhely, ahol közösen beszéljük meg a szakmai és intézményi kérdéseket, a másik pedig a szünetekben zajló belső továbbképzési rendszerünk.

Bővebben...

Értéktér workshop

A résztvevők szerepe a közösség alakításában, szabályalkotás, konfliktuskezelés.

2010. 10. 28-án került megrendezésre az Az Értéktér szervezésében "A kölcsönös bizalom és a közösségi értékek nevelése óvodás és kisiskolás korban" című workshop. Igazgatónk, Lipták Erika, is a felkért hozzászólók között volt.

Bővebben...

Van másik iskola

Az Alapítványi és Magániskolák Egyesülete valamint a Független Pedagógiai Intézet megrendezte a "Van Másik Iskola! című szakmai napokat.

Iskolánk csatlakozott a programhoz, ami 2011. november 25-26-án került megrendezésre az AKG épületében. Célja az volt, hogy bemutassa, milyen sokszínű a magániskolák szakmai munkája, itt és most milyen fontos értékeket képviselünk.

Bővebben...