Like

Aga Utcai Hírharsona

Az iskolai szakkör keretében útjára indítottunk egy suli újságot, amit a gyerekek írnak és szerkesztenek. 2017. februárban készült el az első szám, szép színes lett, sok érdekes cikkel. Azóta is nagyon népszerű a suli újság szakkör, újságírókban, szerkesztőkben nincs hiány.

A gyerekek a maguk által választott témakörről írják meg a gondolataikat. Kezdetben a kutakodás, a téma megfogalmazása, kifejtése, illusztrálása a feladatuk. A következő lépés az újság felépítésének végiggondolása, majd a szerkesztés.

Az első szám munkatársai voltak: Ádám (Méz osztály), Himeka, Nóri, Fruzsi, Terka, Szofi (3. osztály), Bendi, Marci, Markó, Simon, Jancsi (Kék osztály), Aisa, Annamari, Anna (Zöld osztály), Vince, Mira, Zsófi (5. osztály), Bence (6. osztály), vendégszerző: Zsiga (5. osztály)

Miért írunk újságot?

A gyerekek sok különféle okból választották ezt a szakkört. Simon egyszerűen szeret iskola újságot írni, Ádám azért írja, mert szeretné, ha tanulnának belőle az emberek. Fruzsinak sok jó ́ötlete van, amit meg szeretne írni, Aisa örül, hogy saját cikkeket írhat, amiket más is olvashat. Anna azt szeretné ezzel az újsággal elérni, hogy akik olvassák, jól érezzék magukat. Hime a barátja javaslatára döntött úgy, hogy csatlakozik az újságíró csapathoz. Marci szeretné, ha az újság segítségével okosodnának az emberek, Zsófi pedig a saját ötleteit szeretné az újságon keresztül másoknak átadni. Mira nem bánja, hogy nem kapnak fizetést a munkáért, fontosnak tartja, hogy működjön az újság, szereti ezt a munkát, mert ezen kikapcsolódhat, és szeret másoknak olyan dolgot átadni, amit például a másik nem tud. Fruzsi és Nóra szeretik a sütiket, ezért írnak róluk az újságban. Márkó pedig úgy gondolja, hogy a suli újságírással ő is tanul és a kedves olvasó is.