Like

Aga Utcai Hírharsona

Az iskolai szakkör keretében útjára indítottunk egy suli újságot, amit a gyerekek írnak és szerkesztenek. 2017. februárban készült el az első szám, szép színes lett, sok érdekes cikkel. Azóta is nagyon népszerű a suli újság szakkör, újságírókban, szerkesztőkben nincs hiány.

Bővebben: Aga Utcai Hírharsona

Olvasóvá nevelés

Mi kell ahhoz, hogy egy gyermek olvasóvá váljon? Biztos értő olvasás, a gyereket érdeklő téma, ami kedvet csinál az olvasáshoz.

Elolvasom:Olvasóvá nevelés

Beszélgetőkör

Iskolánk legfontosabb jellemzője az elfogadó és nyitott légkör, annak érdekében, hogy a gyerekek érzelmileg biztonságos környezetben minden figyelmükkel a tanulás felé fordulhassanak.

Elolvasom: Beszélgetőkör

Kulturális nyitottságra nevelés

A kezdetektől egyik célkitűzésünk a gyerekeket arra nevelni, hogy a másik ember felé empatikusan, előítéletektől mentesen forduljanak.

Elolvasom:Kulturális nyitottságra nevelés

Mikor menjen a gyermekem iskolába?

Honnan tudja a szülő, hogy a gyermeke iskolaérett? Megkértük iskolánk gyógypedagógusát és óvódapedagógusunkat, hogy gyűjtsék össze a legfontosabb szempontokat.

Elolvasom: Mikor menjen a gyermekem iskolába?

Miért késleltetve tanítunk írni a Rogers Iskolában?

A felmérések szerint az iskolába lépő gyerekek mindössze 20 %-a rendelkezik minden olyan belső feltétellel, mely az írás megtanulásához szükséges, és csak a 40-50%-uk képes arra, hogy az írást eredményesen elsajátítsa.

Elolvasom: Miért késleltetve tanítunk írni a Rogers Iskolában?

Kötöttség és szabadság aránya

Alternatív iskola az, ahol a gyerekeknek mindent szabad – még mindig sokan gondolják így. Pedig dehogy is! Nem szabad mindent, sőt. Másrészt sok mindent szabad, amit máshol nem.

Elolvasom: Kötöttség és szabadság aránya

Kompetencia alapú oktatás

Kompetencia alapú oktatás - olvassuk az újságokban, halljuk nap mint nap. Tudjuk, hogy ez nagyon fontos. Tudjuk, hogy sokat törődnek ezzel mostanában. De miért is? Mit is jelent ez?

Elolvasom: Kompetencia alapú oktatás