Karácsonyi vásár 2018

Lassan itt a karácsony, mi pedig idén is megrendeztük az adventi vásárunkat, ami csak úgy árasztotta magából az ünnepi hangulatot.

Hagyományos kézműves termékeket kínáltak az árusok, valamint sok remek, házilag is könnyen fabrikálható ajándékötletet láthattunk. A felhozatal idén is változatosra sikerült, a gyerekek és szüleik kreativitása nem ismert határt. Több helyen kóstolhattunk mézeskalácsot, habcsókot, finomabbnál finomabb házi süteményeket, pillecukor hóembert, fehércsokis hóember formájú nyalókát, karácsonyfának öltöztetett nyalókát.

Vehettünk karácsonyfadíszt, voltak horgolt csillagok és angyalkák, színes pom-pom gömbök, feldíszített tobozok, papírból, fémből, nemezből készített szépségek. Rengeteg lehetőség állt nyitva azok előtt, akik kézzel készített egyedi ajándékot kerestek: origami karácsonyfa, kulcstartók, ékszerek, karácsonyi nasi üveg, a kézműves szappanok és krémek sokakat vásárlásra buzdítottak. A kézi készítésű karácsonyi üdvözlő lapok is nagyon jól fogytak. Nagyon népszerű volt a madáreleség karika is, hamar elfogyott. Aki akart, teli zsákkal távozhatott.

További cikkek

Tanévnyitó

A hagyományos iskolai "hivatalos" évnyitóktól eltérően a rogerses tanévnyitó a hozzánk újonnan érkezők ünnepe. Bemutatkoznak az osztályok kicsi előadásokkal, és az iskola ünnepélyesen, s egyben játékosan befogadja az új elsősöket, akiket iskolássá válásuk alkalmával meg is ajándékoznak az idősebb diákok.

Szüret

Őszi alkalom a közös ünneplésre és a megújult közösség megerősítésére. Különböző, a szürettel és az ősszel kapcsolatos programok (kézimunka-foglalkozások, dráma előadások, közös szőlős piknik) szervezésére kerül sor. Az osztályok bemutatják a saját kultúrkörük szerint ez időszakban tartott ünnepet.

Karácsony

A legbensőségesebb családi és közösségi ünnep, ahol szintén kapcsolódó programok, az osztályok és kisközösségek műsorai kerülnek bemutatásra. Karácsony előtt hangulatos kézműves vásárt tartunk.

Farsang

Álarcosbál, közös összejövetel, melyre mind a tanárok csoportja, mind diákok egyes csoportjai előadásokkal, közös alkotásokkal készülnek, s ahol alkalom nyílik arra, hogy a résztvevők megünnepeljék az első félév közös eredményeit.

Rogers Napok

A tanév vége felé szervezett 3 napos programsorozat, melyben a legkülönbözőbb programokon (kiállítások, kézműves foglalkozások, sportversenyek, színi előadások, táncfoglalkozás, egyéb) oszthatják meg és mérhetik össze tudásukat az iskola polgárai