Szüret 2018

A szüreti ünnepségünk idén is jól sikerült, nem esett az eső, így az udvaron tudtunk ünnepelni. Mindenkinek köszönjük a sok segítséget és az aktív részvételt!

Délelőtt a gyerekek sokféle szakkörből választhattak, a foglalkozásokon készült műveket délután bemutatták a többieknek. A szülőket délre vártuk a lakomára. A lakomakészítők szorgos kezekkel szeletelték a kolbászt, hagymát, kenyeret, zöldségeket, egy másik csapat szőlőt préselt a lakomához, hogy mire a szülők megérkeznek, akkorára minden finomság az asztalon legyen. A Legvár versenyünkre idén is számos izgalmas ízű alkotás érkezett. Zeneszó mellett jó hangulatban lakomáztunk. Örülünk, hogy sokan eljöttetek.

További cikkek

Tanévnyitó

A hagyományos iskolai "hivatalos" évnyitóktól eltérően a rogerses tanévnyitó a hozzánk újonnan érkezők ünnepe. Bemutatkoznak az osztályok kicsi előadásokkal, és az iskola ünnepélyesen, s egyben játékosan befogadja az új elsősöket, akiket iskolássá válásuk alkalmával meg is ajándékoznak az idősebb diákok.

Szüret

Őszi alkalom a közös ünneplésre és a megújult közösség megerősítésére. Különböző, a szürettel és az ősszel kapcsolatos programok (kézimunka-foglalkozások, dráma előadások, közös szőlős piknik) szervezésére kerül sor. Az osztályok bemutatják a saját kultúrkörük szerint ez időszakban tartott ünnepet.

Karácsony

A legbensőségesebb családi és közösségi ünnep, ahol szintén kapcsolódó programok, az osztályok és kisközösségek műsorai kerülnek bemutatásra. Karácsony előtt hangulatos kézműves vásárt tartunk.

Farsang

Álarcosbál, közös összejövetel, melyre mind a tanárok csoportja, mind diákok egyes csoportjai előadásokkal, közös alkotásokkal készülnek, s ahol alkalom nyílik arra, hogy a résztvevők megünnepeljék az első félév közös eredményeit.

Rogers Napok

A tanév vége felé szervezett 3 napos programsorozat, melyben a legkülönbözőbb programokon (kiállítások, kézműves foglalkozások, sportversenyek, színi előadások, táncfoglalkozás, egyéb) oszthatják meg és mérhetik össze tudásukat az iskola polgárai