Farsang 2018

Idén is nagyon jó hangulatban ünnepeltük a farsangot. Délelőtt az udvaron kezdtünk. A kiszebábot égettük el. Mindannyian körbeálltuk és a „Jöjjön a tavasz, vesszen a tél” rigmust kiabáltuk. Hatalmas lánggal égett a kiszebáb, mi eközben farsangi dalt énekeltünk. Reméljük, hamar jön már a tavasz és véget ér a betegségek időszaka.

A délelőtt farsangi műhelyekkel, szakkörökkel folytatódott. Lehetett fánkot készíteni, Harry Potter társasozni, videót vágni az info teremben és a gyerekek által szervezett tréfás vetélkedőkön részt venni és farsangi jelmezt tervezni. A kultúrköri bemutató keretében a negyedikesek görög, a másodikosok zsidó tánc előadását tapsolhattuk meg. A Kék és a Zöld osztály egy-egy színielőadással készült. A Kékek egy bűnügyi történetet írtak és adtak elő, a Zöldek pedig a Star Wars filmsorozatot dolgozták színpadra. Nagyon jól szórakoztunk.

A szülőket délután 3-ra vártuk a közös farsangi mulatságra. Idén is láthattuk Fazekas Noémi és partnere akrobatikus rock and roll fergeteges előadását. Az ovisok is készültek műsorral, amit vidám színes jelmezekbe öltözve adtak elő. A tanárok pedig egy cirkuszi előadással készültek, amin sokat nevettünk. Ezek után mindenki a színpadra léphetett, mert a jelmezbemutató következett, aminek csak az éhségünk vetett véget, szerencsére a belépő fánkokból fantasztikus lakoma asztalt varázsoltak a szervezők. Mindenkinek köszönjük a vidám részvételt!

További cikkek

Tanévnyitó

A hagyományos iskolai "hivatalos" évnyitóktól eltérően a rogerses tanévnyitó a hozzánk újonnan érkezők ünnepe. Bemutatkoznak az osztályok kicsi előadásokkal, és az iskola ünnepélyesen, s egyben játékosan befogadja az új elsősöket, akiket iskolássá válásuk alkalmával meg is ajándékoznak az idősebb diákok.

Szüret

Őszi alkalom a közös ünneplésre és a megújult közösség megerősítésére. Különböző, a szürettel és az ősszel kapcsolatos programok (kézimunka-foglalkozások, dráma előadások, közös szőlős piknik) szervezésére kerül sor. Az osztályok bemutatják a saját kultúrkörük szerint ez időszakban tartott ünnepet.

Karácsony

A legbensőségesebb családi és közösségi ünnep, ahol szintén kapcsolódó programok, az osztályok és kisközösségek műsorai kerülnek bemutatásra. Karácsony előtt hangulatos kézműves vásárt tartunk.

Farsang

Álarcosbál, közös összejövetel, melyre mind a tanárok csoportja, mind diákok egyes csoportjai előadásokkal, közös alkotásokkal készülnek, s ahol alkalom nyílik arra, hogy a résztvevők megünnepeljék az első félév közös eredményeit.

Rogers Napok

A tanév vége felé szervezett 3 napos programsorozat, melyben a legkülönbözőbb programokon (kiállítások, kézműves foglalkozások, sportversenyek, színi előadások, táncfoglalkozás, egyéb) oszthatják meg és mérhetik össze tudásukat az iskola polgárai