Évnyitó 2017

Megnyitottuk a Rogers Iskola 28. tanévét!

A tanévnyitó ünnepségünkön nagy örömmel köszöntöttük a kisebb és nagyobb újakat. Az óvodások a mesés Szivárványkapun keresztül érkeztek meg, míg az elsősöknek a nagyobbak készítettek girbegurba tekervényes utat. A felsőbb osztályosok köszöntő ajándékokat adtak át a kis elsősöknek: szerencsét hozó köveket, kókuszgolyót, színes zsebdögöket, lufi bábukat és még sok más együtt is játszható játékot. A köszöntés után bemutattuk az intézmény új munkatársait.

Idén az a megtiszteltetés ért minket, hogy iskolánk megkapta az Alapítványi és Magániskolák Egyesületének "AME Minősített Intézménye" címét. Ezt a minősítést az AME tagintézményei alkalmazzák önértékelésen alapuló minőségbiztosításuk fenntartására. A Rogers Iskola falára is felkerült a réztábla.

Végül a Rogers hagyományoknak megfelelő gyertyagyújtás következett. Az évnyitó egyik legfontosabb és számunkra legszebb pillanata, amikor a nagy óvodai, iskolai gyertyáról a pedagógusok meggyújtják a gyerekek kis gyertyáit. Így adjuk át a tudás lángját a kicsiknek, akik nagy figyelemmel vigyáztak rá, míg közösen elénekeltük kedvenc dalunk:

Úgy néztem magamra mindig,
Ahogy csodára nézni illik,
Csodára az ember fiára,
Kezeire, nyírott hajára.

Ezzel vágtunk bele a következő nagy kalandba a 2017-18-as tanévbe.

További cikkek

Tanévnyitó

A hagyományos iskolai "hivatalos" évnyitóktól eltérően a rogerses tanévnyitó a hozzánk újonnan érkezők ünnepe. Bemutatkoznak az osztályok kicsi előadásokkal, és az iskola ünnepélyesen, s egyben játékosan befogadja az új elsősöket, akiket iskolássá válásuk alkalmával meg is ajándékoznak az idősebb diákok.

Szüret

Őszi alkalom a közös ünneplésre és a megújult közösség megerősítésére. Különböző, a szürettel és az ősszel kapcsolatos programok (kézimunka-foglalkozások, dráma előadások, közös szőlős piknik) szervezésére kerül sor. Az osztályok bemutatják a saját kultúrkörük szerint ez időszakban tartott ünnepet.

Karácsony

A legbensőségesebb családi és közösségi ünnep, ahol szintén kapcsolódó programok, az osztályok és kisközösségek műsorai kerülnek bemutatásra. Karácsony előtt hangulatos kézműves vásárt tartunk.

Farsang

Álarcosbál, közös összejövetel, melyre mind a tanárok csoportja, mind diákok egyes csoportjai előadásokkal, közös alkotásokkal készülnek, s ahol alkalom nyílik arra, hogy a résztvevők megünnepeljék az első félév közös eredményeit.

Rogers Napok

A tanév vége felé szervezett 3 napos programsorozat, melyben a legkülönbözőbb programokon (kiállítások, kézműves foglalkozások, sportversenyek, színi előadások, táncfoglalkozás, egyéb) oszthatják meg és mérhetik össze tudásukat az iskola polgárai