Farsang 2017

Ez az ünnepünk idén a farsangi műhelyekkel, készülődéssel indult.

A hét során egy nagy csapat saját készítésű sok-sok boszorkánylépcsővel és maszkkal díszítette fel az iskolát és a tornatermet. Egy másik, majdnem csak fiúkból álló csapat fánkot dagasztott és sütött. Már hagyomány, hogy a nyolcadikos diákok kínálnak foglalkozásokat a kisebbeknek, így ők vezették az erőpróbát és a tréfás feladatokat. Még arcfestést is vállaltak, ráfestették a kisebbek arcára a kiválasztott mintát. A Zöld osztályban lehetett dixitezni, a játékbarlangban sok táblás és kártyajáték közül választhattunk. Farsangi jelmezt is lehetett tervezni, többen kistestvéreknek és szülőknek készítettek álarcot.

Az utóbbi borús napokon már nagyon vártuk a tavaszt, így nagy örömmel égettük el az elsősök és az ovisok kiszebábujával együtt a tél hidegét, szürkéjét is.

Az előadásokat az ovisok kezdték télűző mondókákkal, majd a másodikosok a purim ünnepéhez kapcsolódó Eszter történetét játszották el. A harmadikosok Arany János Rege a csodaszarvasról című mondáját mutatták be, amit ritmussal kísértek a maguk készített sámándobon. A Zöld osztállyal belehallgathattunk egy ókori agora eseményeibe, a Kékek pedig megismertették velünk a görög istenek születését. Az ötödik osztály igazán vidám jeleneteket mutatott be Timo Parvela: Ella kalandjai című könyvből.

A nagy mulatság három órakor a nyolcadik osztály Olimpiai szinkronúszó csapat bemutatójával indult. Utána Fazekas Noémi és Toma Patrik akrobatikus rock and roll fergeteges előadását láttuk, majd Gábos Marci és Gulyás Márkó koncertjére tapsoltunk. Bárdos Sára pattogó ritmusú sztepptánca zárta a bemutatókat.

Ekkor következett a tantestület várva várt "Kék és Sárga" tanári rémdrámája. Reméljük, sokaknak tetszett. Ezek után mindenki a színpadra léphetett, mert a jelmezbemutató következett, aminek csak az éhségünk vetett véget, szerencsére a belépő fánkokból fantasztikus lakoma asztalt varázsoltak a szervezők. Mindenkinek köszönjük a vidám részvételt!

További cikkek

Tanévnyitó

A hagyományos iskolai "hivatalos" évnyitóktól eltérően a rogerses tanévnyitó a hozzánk újonnan érkezők ünnepe. Bemutatkoznak az osztályok kicsi előadásokkal, és az iskola ünnepélyesen, s egyben játékosan befogadja az új elsősöket, akiket iskolássá válásuk alkalmával meg is ajándékoznak az idősebb diákok.

Szüret

Őszi alkalom a közös ünneplésre és a megújult közösség megerősítésére. Különböző, a szürettel és az ősszel kapcsolatos programok (kézimunka-foglalkozások, dráma előadások, közös szőlős piknik) szervezésére kerül sor. Az osztályok bemutatják a saját kultúrkörük szerint ez időszakban tartott ünnepet.

Karácsony

A legbensőségesebb családi és közösségi ünnep, ahol szintén kapcsolódó programok, az osztályok és kisközösségek műsorai kerülnek bemutatásra. Karácsony előtt hangulatos kézműves vásárt tartunk.

Farsang

Álarcosbál, közös összejövetel, melyre mind a tanárok csoportja, mind diákok egyes csoportjai előadásokkal, közös alkotásokkal készülnek, s ahol alkalom nyílik arra, hogy a résztvevők megünnepeljék az első félév közös eredményeit.

Rogers Napok

A tanév vége felé szervezett 3 napos programsorozat, melyben a legkülönbözőbb programokon (kiállítások, kézműves foglalkozások, sportversenyek, színi előadások, táncfoglalkozás, egyéb) oszthatják meg és mérhetik össze tudásukat az iskola polgárai