Karácsonyi vásár 2016

A gyerekek mindig nagyon várják ezt ünnepi időszakot, mert minden a jól ismert és szeretett hagyományok szerint zajlik, mégis mindig van benne sok meglepetés. Így volt ez a karácsonyi vásárral is.

Az ovisok idén is gyönyörű mézeskalácsokat sütöttek, ráadásul még aszalt gyümölcsös szaloncukor is került a pultjukra, mind a kettő nagyon jól fogyott.

A karácsonyfadíszek teljes arzenálját láthattuk: voltak itt színes gömbökkel díszített tobozok, horgolt csillagok és angyalkák, papírból, fémből, kávékapszulából készült csillagok és még sok más szépség. Lehetett tanácsot is húzni attól függően, hogy kisfiút, kislányt, nagyfiút, nagylányt szeretnénk megajándékozni, többen ki is próbálták, milyen ötletek vannak a zsákban. A karácsonyi üdvözlő lapok is nagyon jól fogytak. Mindenki talált kedvére való kézzel készített édességet, és a kézműves szappanok és ajakbalzsamok is sokakat vásárlásra buzdítottak. Mások a saját maguk készített cd-t árulták, vagy különböző anyagokból fülbevalót, nyakláncot fűztek. Fel sem tudom sorolni, még mi minden csodát láttunk, hallottunk. Aki akart, teli zsákkal távozhatott.

További cikkek

Tanévnyitó

A hagyományos iskolai "hivatalos" évnyitóktól eltérően a rogerses tanévnyitó a hozzánk újonnan érkezők ünnepe. Bemutatkoznak az osztályok kicsi előadásokkal, és az iskola ünnepélyesen, s egyben játékosan befogadja az új elsősöket, akiket iskolássá válásuk alkalmával meg is ajándékoznak az idősebb diákok.

Szüret

Őszi alkalom a közös ünneplésre és a megújult közösség megerősítésére. Különböző, a szürettel és az ősszel kapcsolatos programok (kézimunka-foglalkozások, dráma előadások, közös szőlős piknik) szervezésére kerül sor. Az osztályok bemutatják a saját kultúrkörük szerint ez időszakban tartott ünnepet.

Karácsony

A legbensőségesebb családi és közösségi ünnep, ahol szintén kapcsolódó programok, az osztályok és kisközösségek műsorai kerülnek bemutatásra. Karácsony előtt hangulatos kézműves vásárt tartunk.

Farsang

Álarcosbál, közös összejövetel, melyre mind a tanárok csoportja, mind diákok egyes csoportjai előadásokkal, közös alkotásokkal készülnek, s ahol alkalom nyílik arra, hogy a résztvevők megünnepeljék az első félév közös eredményeit.

Rogers Napok

A tanév vége felé szervezett 3 napos programsorozat, melyben a legkülönbözőbb programokon (kiállítások, kézműves foglalkozások, sportversenyek, színi előadások, táncfoglalkozás, egyéb) oszthatják meg és mérhetik össze tudásukat az iskola polgárai