Karácsonyi ünnepség 2016

Az ünnepeken nagyon fontosak számunkra az intézményi hagyományok. A legelső karácsonyt kinn a hóban egy fenyőfát körül állva a szülőkkel, gyerekkel együtt énekelve ünnepeltük. Ez mára az óvodával és a sok osztállyal nagyon gazdag hagyománnyá alakult.

Délelőtt a két első osztály körbejárta az óvodát és az iskolát egy betlehemes játékkal, amit előző nap már egymásnak is bemutattak. A Méz osztály egy igazi népi betlehemest játszott el, míg a Gyömbérek nagyon szép zenei, verses válogatással fűzték egybe a történetet. Aztán délelőtt közösen énekelve feldíszítettük a gyönyörűséges fenyőfánkat, majd az osztályok bemutatták egymásnak és az ovisoknak azt a kis műsort, amivel a szülőket fogják délután meglepni. Délutánra a termek is ünneplőbe öltöztek, finom fenyő és sütemény illat töltötte be a levegőt. Három órakor a szülőkkel együtt gyülekeztünk a tornateremben, ahol minden csoport meggyújtotta a gyertyáját, és ezzel kezdetét vette a közös ünnepség. Nagyon jó érzés volt végig nézni a kicsik és nagyok ragyogó arcán. Ilyenkor érezhetjük igazán, hogy itt a Rogersben egy igazi közösség és egymáshoz tartozás van.

A műsort az óvodások fantasztikus árnyjátéka indította, amihez a háttérből az ovis szülők halk és nagyon szép éneke mesélte a történetet. Aztán a Zöld osztályból Annamari és Nimród furulya játékát élvezhettük, majd a színház szakkör zenés, táncos és nagyon jókedvű Strado és Varius című előadása aratott nagy sikert. Gondolom, a cím alapján mindenki kitalálja, hogy egy zenész és egy hegedű kalandjairól szólt a vastapssal végződő történet. Ezután kellemes ünnepeket és jó pihenést kívánva egymásnak elvonultunk a saját termeinkbe, ahol szülőkkel folytatódott a délután egészen sötét estig.

További cikkek

Tanévnyitó

A hagyományos iskolai "hivatalos" évnyitóktól eltérően a rogerses tanévnyitó a hozzánk újonnan érkezők ünnepe. Bemutatkoznak az osztályok kicsi előadásokkal, és az iskola ünnepélyesen, s egyben játékosan befogadja az új elsősöket, akiket iskolássá válásuk alkalmával meg is ajándékoznak az idősebb diákok.

Szüret

Őszi alkalom a közös ünneplésre és a megújult közösség megerősítésére. Különböző, a szürettel és az ősszel kapcsolatos programok (kézimunka-foglalkozások, dráma előadások, közös szőlős piknik) szervezésére kerül sor. Az osztályok bemutatják a saját kultúrkörük szerint ez időszakban tartott ünnepet.

Karácsony

A legbensőségesebb családi és közösségi ünnep, ahol szintén kapcsolódó programok, az osztályok és kisközösségek műsorai kerülnek bemutatásra. Karácsony előtt hangulatos kézműves vásárt tartunk.

Farsang

Álarcosbál, közös összejövetel, melyre mind a tanárok csoportja, mind diákok egyes csoportjai előadásokkal, közös alkotásokkal készülnek, s ahol alkalom nyílik arra, hogy a résztvevők megünnepeljék az első félév közös eredményeit.

Rogers Napok

A tanév vége felé szervezett 3 napos programsorozat, melyben a legkülönbözőbb programokon (kiállítások, kézműves foglalkozások, sportversenyek, színi előadások, táncfoglalkozás, egyéb) oszthatják meg és mérhetik össze tudásukat az iskola polgárai