Szüret 2016

A szüreti ünnepségünk nagyon jól sikerült, gyönyörű napos idő volt szombat délelőtt, így az udvaron tudtunk ünnepelni.

Kitettük az asztalokat, azokra a sok finomságot, amit előző nap a piacon vásároltunk be a gyerekekkel: kolbászt, szalonnát, paprikát, paradicsomot, hagymát, őszi gyümölcsöket, magvakat. A piacon vásárlást nagy készülődés előzi meg, mert először össze kell írni, miből mennyit vegyünk. Azután a piacon meg kell nézni, hol a legjobb és mégis a legolcsóbb a termék. Ez mindig sok izgalommal jár a gyerekek között, mert oda kell menni a nénikhez, bácsikhoz és kérdezni kell. Aztán jön a vita, ki mit látott, tudott meg, hol volt a legfinomabb kolbászkóstoló, aztán döntést kell hozzanak arról, hogy hol vegyük meg a listán szereplő finomságokat.

Idén szombaton munkanap volt, így nekünk is volt iskola és óvoda. Reggel közös szüreti dalok éneklésével indítottuk az ünnepi napunkat, majd színes papírokra levél nyomatokat készítettünk, amit úgy ragasztottunk fel a nagy kartonokra, ahogyan az őszi szél kergeti a leveleket. Délelőtt a gyerekek különböző szakkörökön vettek részt. Lehetett választani: őszi témájú képek színezését, almás és körtés sütemény sütését, szőlőpréselést, boros címke tervezését, őszi szavakra készült activityt, krepp-papírból szőlőfürtök készítését, drámajátékot, őszi divatfotózást, vagy a Nagy Fafilm megnézését.

A szülőket délre vártuk, nótázós felvonulással kezdtünk, majd az elsősök leszüretelték a fürtöket a másodikosok szőlőtőkéjéről. Kihirdettük a LEGVÁR pályázat nyerteseit, amit az osztályok képviselői hosszas lekvárkóstolgatás és fontolgatás után választottak ki: az idei LEGVÁR lekvár a bazsalikommal ízesített narancsos málnalekvár lett. A szakköri termékek bemutatója után zeneszó mellett kezdődött a lakoma, aki akart táncra is perdülhetett.

További cikkek

Tanévnyitó

A hagyományos iskolai "hivatalos" évnyitóktól eltérően a rogerses tanévnyitó a hozzánk újonnan érkezők ünnepe. Bemutatkoznak az osztályok kicsi előadásokkal, és az iskola ünnepélyesen, s egyben játékosan befogadja az új elsősöket, akiket iskolássá válásuk alkalmával meg is ajándékoznak az idősebb diákok.

Szüret

Őszi alkalom a közös ünneplésre és a megújult közösség megerősítésére. Különböző, a szürettel és az ősszel kapcsolatos programok (kézimunka-foglalkozások, dráma előadások, közös szőlős piknik) szervezésére kerül sor. Az osztályok bemutatják a saját kultúrkörük szerint ez időszakban tartott ünnepet.

Karácsony

A legbensőségesebb családi és közösségi ünnep, ahol szintén kapcsolódó programok, az osztályok és kisközösségek műsorai kerülnek bemutatásra. Karácsony előtt hangulatos kézműves vásárt tartunk.

Farsang

Álarcosbál, közös összejövetel, melyre mind a tanárok csoportja, mind diákok egyes csoportjai előadásokkal, közös alkotásokkal készülnek, s ahol alkalom nyílik arra, hogy a résztvevők megünnepeljék az első félév közös eredményeit.

Rogers Napok

A tanév vége felé szervezett 3 napos programsorozat, melyben a legkülönbözőbb programokon (kiállítások, kézműves foglalkozások, sportversenyek, színi előadások, táncfoglalkozás, egyéb) oszthatják meg és mérhetik össze tudásukat az iskola polgárai