Szüret 2015

A szüreti ünnepség már szerdán elkezdődött, amikor is sok osztály elindult, hogy a szüreti mulatsághoz beszerezze a legfontosabbakat: kolbászt, szalonnát, paprikát, paradicsomot, hagymát, őszi gyümölcsöket, magvakat.

A piacon vásárlást nagy készülődés előzi meg, mert először össze kell írni, miből mennyit vegyünk. Aztán a piacon meg kell nézni, hol a legjobb és mégis a legolcsóbb a termék. Na, ez mindig sok izgalommal jár a gyerekek között, mert oda kell menni a nénikhez, bácsikhoz és kérdezni kell, aztán jön a vita, ki mit látott, tudott meg, hol volt a legfinomabb kolbászkóstoló, aztán a döntés, hogy akkor hol is vegyünk diót, mogyorót és többit a listáról.

A csütörtöki délelőttön a nagyszünet után az alsósok kultúrköri bemutatójával kezdődött szüret, örültünk, hogy az ötödikesek sok verset a nyolcadikosok meg egy mesét játszottak el nekünk.

Fél 2-kor indultak a délutáni szakkörök, amik közöl az egyik legkedveltebb idén is a szőlőpréselés volt, ebbe még a szülők is beálltak fél 3-kor.A szüret 15 órakor nótázós felvonulással kezdődött, majd az elsősök leszüretelték a fürtöket a másodikosok szőlőtőkéjéről. A szakköri termékekek bemutatója után igazi fúvós zenekar húzta nekünk a talpalávalót a lakoma közben. Igaz nem nagyon táncolt senki, de a zene így is nagyon jó volt.

További cikkek

Tanévnyitó

A hagyományos iskolai "hivatalos" évnyitóktól eltérően a rogerses tanévnyitó a hozzánk újonnan érkezők ünnepe. Bemutatkoznak az osztályok kicsi előadásokkal, és az iskola ünnepélyesen, s egyben játékosan befogadja az új elsősöket, akiket iskolássá válásuk alkalmával meg is ajándékoznak az idősebb diákok.

Szüret

Őszi alkalom a közös ünneplésre és a megújult közösség megerősítésére. Különböző, a szürettel és az ősszel kapcsolatos programok (kézimunka-foglalkozások, dráma előadások, közös szőlős piknik) szervezésére kerül sor. Az osztályok bemutatják a saját kultúrkörük szerint ez időszakban tartott ünnepet.

Karácsony

A legbensőségesebb családi és közösségi ünnep, ahol szintén kapcsolódó programok, az osztályok és kisközösségek műsorai kerülnek bemutatásra. Karácsony előtt hangulatos kézműves vásárt tartunk.

Farsang

Álarcosbál, közös összejövetel, melyre mind a tanárok csoportja, mind diákok egyes csoportjai előadásokkal, közös alkotásokkal készülnek, s ahol alkalom nyílik arra, hogy a résztvevők megünnepeljék az első félév közös eredményeit.

Rogers Napok

A tanév vége felé szervezett 3 napos programsorozat, melyben a legkülönbözőbb programokon (kiállítások, kézműves foglalkozások, sportversenyek, színi előadások, táncfoglalkozás, egyéb) oszthatják meg és mérhetik össze tudásukat az iskola polgárai