Karácsonyi vásár 2015

Azért is szeretjük ezt az ünnepi időszakot, mert minden a jól ismert és szeretett hagyományok szerint zajlik, mégis mindig újra és újra elcsodálkozunk rajta. Így volt ez a karácsonyi vásárral is.

Az ovisok idén is gyönyörű mézeskalácsokat sütöttek, jól is fogyott. Találkoztunk nagyon szép karácsonyfadíszekkel, gyertyatartókkal borospohárból, faágból, gyönyörű horgolt csillagokkal, illatos és szép öntött szappanokkal, saját készítésű képregénnyel, felsorolni sem tudom még mi mindennel. A lelkes vásárlók halk zenével, illatokkal kísérve válogattak a szebbnél szebb alkotások között. A végére a puttonyunk meg is telt karácsonyi ajándékokkal.

További cikkek

Tanévnyitó

A hagyományos iskolai "hivatalos" évnyitóktól eltérően a rogerses tanévnyitó a hozzánk újonnan érkezők ünnepe. Bemutatkoznak az osztályok kicsi előadásokkal, és az iskola ünnepélyesen, s egyben játékosan befogadja az új elsősöket, akiket iskolássá válásuk alkalmával meg is ajándékoznak az idősebb diákok.

Szüret

Őszi alkalom a közös ünneplésre és a megújult közösség megerősítésére. Különböző, a szürettel és az ősszel kapcsolatos programok (kézimunka-foglalkozások, dráma előadások, közös szőlős piknik) szervezésére kerül sor. Az osztályok bemutatják a saját kultúrkörük szerint ez időszakban tartott ünnepet.

Karácsony

A legbensőségesebb családi és közösségi ünnep, ahol szintén kapcsolódó programok, az osztályok és kisközösségek műsorai kerülnek bemutatásra. Karácsony előtt hangulatos kézműves vásárt tartunk.

Farsang

Álarcosbál, közös összejövetel, melyre mind a tanárok csoportja, mind diákok egyes csoportjai előadásokkal, közös alkotásokkal készülnek, s ahol alkalom nyílik arra, hogy a résztvevők megünnepeljék az első félév közös eredményeit.

Rogers Napok

A tanév vége felé szervezett 3 napos programsorozat, melyben a legkülönbözőbb programokon (kiállítások, kézműves foglalkozások, sportversenyek, színi előadások, táncfoglalkozás, egyéb) oszthatják meg és mérhetik össze tudásukat az iskola polgárai