Ünnepek

Az év természetes tagolását adják az évszakok, a természeti változások, amelyeket ősidők óta bizonyos szertartásokkal emelnek ki az emberek a hétköznapok sorából. Az így kiemelt természeti ünnepek egy részére később társadalmi események is rakódtak, létrejöttek többtartalmú ünnepek.

A munkánk, életünk keretét ezek az ünnepek adják: egy-egy időszak fő témaköre készülés az ünnepre. A folyamat természetes lezárása maga az ünneplés. Az éveknek ezáltal visszatérő ritmusa van, amely stabil, értékmeghatározó keretet ad. A rákészülés, ünneplés, lecsengés életérzésbeli jellegzetességei az ünnepek konkrét tartalmai fölött képeznek belső ritmust.


Karácsonyi vásár 2018

Lassan itt a karácsony, mi pedig idén is megrendeztük az adventi vásárunkat, ami csak úgy árasztotta magából az ünnepi hangulatot.

Bővebben...

Szüret 2018

A szüreti ünnepségünk idén is jól sikerült, nem esett az eső, így az udvaron tudtunk ünnepelni. Mindenkinek köszönjük a sok segítséget és az aktív részvételt!

Bővebben...

Évnyitó 2018

Megnyitottuk a Rogers Iskola 29. tanévét!

Bővebben...

Rogers Napok 2018

A Rogers Napok a tanév vége felé szervezett 3 napos programsorozat, melyben a legkülönbözőbb programokon -kiállítások, kézműves foglalkozások, sportversenyek, színi előadások, táncfoglalkozás, stb.-, oszthatják meg és mérhetik össze tudásukat az iskola polgárai. A Rogers Napokhoz kapcsolódóan minden év végén megrendezzük a tanév gyermek munkáinak legjavát bemutató nagyszabású kiállításunkat.

A kis elsőseink a Medve projekt keretében készített műveiket állították ki. Az elsősök osztálytermébe lépve egy mackóvilágba kerültünk, bárhova néztünk mindenhol medvékkel találkoztunk. A gyerekek alaposan körüljárták a témát az év során. Rajzoltunk és varrtunk mackókat, mondókákat tanultunk, macis meséket és verseket olvastunk, kutattunk róluk

Bővebben...

Olimpia 2018

A 4. osztály idén is megrendezte május elején a görög kultúrkört hagyományosan lezáró olimpiai játékokat.

Bővebben...

Tanévnyitó

A hagyományos iskolai "hivatalos" évnyitóktól eltérően a rogerses tanévnyitó a hozzánk újonnan érkezők ünnepe. Bemutatkoznak az osztályok kicsi előadásokkal, és az iskola ünnepélyesen, s egyben játékosan befogadja az új elsősöket, akiket iskolássá válásuk alkalmával meg is ajándékoznak az idősebb diákok.

Szüret

Őszi alkalom a közös ünneplésre és a megújult közösség megerősítésére. Különböző, a szürettel és az ősszel kapcsolatos programok (kézimunka-foglalkozások, dráma előadások, közös szőlős piknik) szervezésére kerül sor. Az osztályok bemutatják a saját kultúrkörük szerint ez időszakban tartott ünnepet.

Karácsony

A legbensőségesebb családi és közösségi ünnep, ahol szintén kapcsolódó programok, az osztályok és kisközösségek műsorai kerülnek bemutatásra. Karácsony előtt hangulatos kézműves vásárt tartunk.

Farsang

Álarcosbál, közös összejövetel, melyre mind a tanárok csoportja, mind diákok egyes csoportjai előadásokkal, közös alkotásokkal készülnek, s ahol alkalom nyílik arra, hogy a résztvevők megünnepeljék az első félév közös eredményeit.

Rogers Napok

A tanév vége felé szervezett 3 napos programsorozat, melyben a legkülönbözőbb programokon (kiállítások, kézműves foglalkozások, sportversenyek, színi előadások, táncfoglalkozás, egyéb) oszthatják meg és mérhetik össze tudásukat az iskola polgárai